Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.03.2011
Geri dönüştürülebilen atıklar ekonomiye katkı sağlıyor


Geri dönüştürülebilen atıklar ekonomiye katkı sağlıyor
 


       Devlet Hava Meydanları İşletmesi Personeline "Geri Dönüşüm" projesi anlatıldı.

       Trabzon Belediyesi geri dönüştürülebilen katı atıkları ekonomiye kazandırmak için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Belediye kamu kurum ve kuruluşları ile mahallelerde bilgilendirme toplantıları yaparak vatandaşları proje hakkında bilgi veriyor.

       Belediye, ambalaj atıkları olan cam, plastik, metal ve kâğıt gibi geri dönüşüm yapılabilecek atıkları kaynağında ayrı olarak toplayarak ekonomiye geri kazandırmak amacıyla Devlet Hava meydanları İşletmesi personeline yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme seminerinde ayrıca Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr.Coşkun Erüz çevre bilincinin geliştirilmesi konularını içeren çeşitli bilgiler sundu.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geri dönüştürülebilen atıkların ülke ekonomisine katkı sağlamasının yanında çöp depolama sahalarının kullanım sürelerini de artıracağına dikkat çekerek, "Bu amaçla bazı pilot mahalleler ile kent genelinde bazı sokak ve caddelere yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kumbaralarına atılan atıkları özel olarak düzenlenen araçla topluyoruz. Çevre Bakanlığından lisan almış ve belediye tarafından yetkilendirilmiş tesislerde toplanan atıklar cinsine göre sıkıştırılıp balyalanarak geri dönüşüm firmalarına gönderilmektedir. Vatandaşlarımıza katı atıkların kaynağından ayrıştırılması projesi konusunda vatandaşları bilgilendirmek için başlatmış olduğumuz eğitim seminerlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız 2013 yılında tüm kentte bu uygulamayı başlatmaktır"

Toplam Okunma Sayısı : 1645

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com