Rehber :
   
Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatı
Ortes Tesisat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.10.2011
İran'ın yeni Başkonsolosu Ali Nikan TTSO'da konuştu


İran’ın yeni Başkonsolosu Ali Nikan TTSO’da konuştu: Trabzon Limanı’ndan İran yapımı araba ve traktör ihracatımız başladı. 

Trabzon’un çok güçlü bir altyapısı olduğunu ifade eden İran İslam Cumhuriyeti’nin yeni Trabzon Başkonsolosu Ali Nikan, özellikle Trabzon Limanı’nın İran için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “ Şu anda Trabzon limanı üzerinden İran yapımı araba ve traktör ihracatımız başlamıştır.” dedi.

Trabzon’a yeni atanan İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Ali Nikan ve beraberinde heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerine yaptığı ziyarette gerçekleştirilen toplantıda İran ve Trabzon arasındaki ikili ilişkiler değerlendirildi. 

Uzun süreden beri İran’ın Trabzon Limanı üzerinden ithalat ve ihracatını yürütmesi için yapılan çalışmalarda somut sonuçlar alınmaya başlandığı belirtilen toplantıda, İran yapımı araba ve traktörlerin Trabzon Limanı’ndan ihraç edilmeye başlanması memnunluk yarattı.

Toplantıda yaptığı açıklamada Başkonsolos Ali Nikan, Trabzon ve İran arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yeni bir döneme adım atıldığını vurguladı.  Trabzon’un güçlü bir altyapıya sahip olduğunu, özellikle Trabzon Limanı’nın İran açısından büyük bir değer taşıdığına işaret etti. İran Yapımı araba ve traktörlerin ihracatında Trabzon Limanı’nın kullanılmaya başlandığını söyledi.

Trabzon ile İran’ın Tebriz, Zencan ve Urumiye şehirleri arasında ilişkilerin geliştirilmesine üniversiteler arasında işbirliğinin artırılmasının katkı vereceğini ifade ederek “ Şehirlerimiz arasında karşılıklı bilim ziyaretlerinin sağlanması gerekiyor.” diye konuştu.

İran tarafından Trabzon’a uçak seferlerinin başlatılması için çalışmada bulunacağını aktaran Başkonsolos Nikan,” 100 yıl önce Trabzon’daki İranlı kitle daha fazla idi. Ticaret daha yüksek seviyede idi. Bu seviyelere yeniden çıkmak için Trabzonlu iş adamları ile bir toplantı yapılmasının yararlı olacağını düşünüyorum.” önerisinde bulundu.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: İRAN İLE İLİŞKİLERİMİZDE EN ÇOK TURİZM ÖNE ÇIKTI

Toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, İran’ın Trabzon Başkonsolosluğu görevine atanmasından dolayı Ali Nikan’a başarılar diledi. Başkonsolos Nikan’ın döneminde ilişkilerin daha üst seviyeye taşınacağına inandığını vurguladı.

Trabzon ve İranlı işadamları arasında hemen hemen her sektörde görüşmeler yapıldığına değinen Başkan Hacısalihoğlu, “ En çok ön plana çıkan sektör turizm oldu. Geçen yıl İranlı turistler şehrimize otobüsler ile geliyorlardı. Bu yıl İranlı turistleri kendi arabaları ile şehrimizde gördük. Gelecekte daha fazla turizm hareketi olacağının işareti bunlar.” dedi.

Başkonsolos Nikan’ın iş dünyası ile bir toplantı yapılması önerisinin en kısa sürede gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “bundan tam 2.5 yıl önce Trabzonlu ve İranlı iş adamları Tebriz’de toplanmıştı. O toplantıda alınan karalar doğrultusunda TTSO’nun  İran Temsilcisi Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası’nda göreve başladı. Dil açısından sorun yaşayan her iki tarafın işadamlarına destek verilmeye başlandı. Sağlanan gelişmeler gelecek için umut vermektedir. “
 
 
 
Büyük boy görmek ve bilgisayarınıza indirmek için fotoğrafın üzerine tıklayınız..
 
 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2008

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com