Rehber :
   
Nakliyat Şirketleri
Yaylıoğlu Nakliyat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
05.02.2009
Trabzon'un atık suları arıtılacak


Tertemiz sahillere doğru...
Trabzon'un atık suları arıtılacak

   

       Kentin gelecek 50 yılını planlayan Trabzon Belediyesi bir büyük projeye daha imza attı. Trabzon Atık su bertaraf projesi tamamlandığında sahillerde denize girilebilecek.

       Alman Gauff ve Türk Temelsu firmalarının ortaklaşa yapacağı ve büyük bir kısmının AB hibe fonlarından karşılanacak olan Trabzon Atık su bertarafı projesinin fizibilite çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Hüseyin Kazaz Kültür merkezinde yapılan sunumda konuşan Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Trabzon'un gelecek 50 yılını planladıklarını belirterek," Belediye olarak temel hedefimiz sahillerimizi tertemiz hale getirmektir. Bilindiği gibi Katı Atık tesislerinin yapılmasıyla sahillerimize artık çöp dökülmemektedir. İkinci aşama olarak da atıksuların bertarafı projesidir. Bu proje kentimizin gelecek 50 yılının altyapısını oluşturacak olan önemli bir projedir. Yaptığımız çalışmalarla hem altyapı, hem de üst yapı olarak kentimizi yeniliyoruz. Bir kısmı belediyemiz tarafından, bir kısmı da Ab hibe fonlarından karşılanacak olan bu proje tamamlandığında sahillerimiz tertemiz hale gelecek. Geçmiş yıllarda buralarda plajlar vardı. İnsanlar denize giriyordu. Bu projenin tamamlanmasıyla sahillerimizde yine aynı şekilde plajlar oluşup denize girilebilecektir. Trabzon belediyesi kaynaklarını en rantabıl şekilde kullanarak kente hizmet etmektedir. Bu hizmetlerimiz kentimizin çehresini değiştirmiş, kenti baştan aşağıya yenilemiştir." dedi.

   

       Alman Gauff firması adına konuşan Andreas Koch da projede bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, bu projenin tamamlanmasıyla çevre ve sağlık açısından daha yaşanılabilir bir ortamın oluşacağını söyledi.

       Sunumda ayrıca, proje alanı nüfus tahminleri ve dağılımı, içmesuyu temin sistemi, atıksu ve yağmur suyu deşarj sistemi, atıksu arıtma sistemi, seçeneklerin araştırılması gibi konularda da bilgiler verildi.

       Bu projenin amacı, Trabzon'un atıksuyunun uygun şekilde arıtılması ve atık çamurun bertaraf edilmesi, kanalizasyon sisteminin geliştirilmesi ve su temin sisteminin verimliliğinin arttırılmasıdır.

       Böylece, arıtılmadan Karadeniz'e deşarj edilen suların miktarı azaltılacak, biyolojik kaynakların korunması, kara ve denizdeki tür çeşitliliğinin muhafazası ve estetik ve rekreasyonel değerlerin korunması sağlanacaktır.

05 Şubat 2009 Perşembe
Toplam Okunma Sayısı : 1853

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com