Rehber :
   
Kurumlar
İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
Trabzon Valiliği
Trabzon Mes. Eğit. Bil. Mer.
Beşikdüzü Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.03.2012
"13 ve 19. Yüzyıldan Trabzon'un Tarihi Eserleri" sergisi yarın açılıyor


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nca kente kazandırılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kayıtlı, oda özel koleksiyonunda yer alan ve büyük bölümü klasik Osmanlı dönemi kitap sanatlarından oluşan eski eserler,  “13-19. Yüzyıl Trabzon'dan Tarihi Eserler" adıyla ilk kez 2-11 Mart tarihleri arasında Forum Trabzon'da düzenlenen sergiyle ziyaretçilerle buluşturuluyor. 

Forum Trabzon ve Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) sponsorluğunda düzenlenen sergide dünyadaki tek Trabzon Eyalet Meclisi Gümüş Mührü (1867), Altın varaklı orijinal el yazmalı Kur’an (18.yy), Altın tezhipli, orijinal ciltli minyatür dua kitabı (18.yy), Fatih Sultan Mehmet’in Hocası Molla Hüsrev tarafından 15. yüzyılda yazılan Dürer isimli kitap, Selçuklu dönemine ait ejder saplı akik mühür (13.yy), İmzalı Gümüş Divit (18.yy), Yıldız Porselen yapımı Tuğralı Hokka gibi birçok önemli 79 parça eser yer alıyor.

2 Mart Cuma günü saat 14:00’da yapılacak serginin açılışına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız katılıyor. On gün boyunca açık kalacak olan sergi ücretsiz olarak gezilebilecek.

 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1707

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com