Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.03.2012
Vali Kızılcık: "Sosyal Devlet Olmanın Gereklerini Yerine Getiriyoruz"


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın faaliyetleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uygulamalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılında Trabzon’da yapılan sosyal yardımlara ilişkin bilgi verdi. Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında Vali Kızılcık, başta özürlü ve bakım hizmetleri olmak üzere giyim, sağlık ve eğitim ile proje yardımları olarak sosyal yardımlardan yararlanan toplam 60 bin 746 kişiye, 9 milyon 791 bin 597 TL yardım yapıldığını belirtti.

            Sosyal devlet uygulamaları kapsamında muhtaç vatandaşlara önemli destek sağlandığını kaydeden Vali Kızılcık, “Eğer benim devletim gerekli ekonomik desteği sağlamamış olsa, bu imkanı ne benim hastanelerim bedava sağlayabilirdi, ne de ben gönül rahatlığı ile bir Vali olarak sosyal hizmetler ile belediyeye bu talimatı verebilirdim. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin ete kemiğe büründüğü bir dönemi yaşadığımızı söyleyebilirim. Bu vergileri ödeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü onlar vergi ödemezse bu paralar bir yerde toplanıp bu yardımlar yapılamaz. Ama bu sosyal devlet politikalarını uyguladığı için de devletimize, hükümetimize teşekkür ediyorum” dedi.

            Vali Kızılcık, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kapsamında Şubat ayı sonu itibariyle 3 bin 626 özürlüye 2 milyon 301 bin 240 TL’lik ödeme yapıldığını belirterek, bunun, aylık 600 TL’lik ödemeye karşılık geldiğini söyledi. Ayni ve nakdi yardım kapsamında 260 çocuğa 118 bin 209 TL, koruyucu aile hizmetlerinden yararlanan 5 çocuğa 2 bin 502 TL yardım yapıldığını bunun da aylık 500 TL’ye tekabül ettiğini belirtti. 

            Vali Kızılcık sosyal yardımlara ilişkin şu bilgileri verdi: “İl genelinde nakdi para yardımı 15 bin 858 kişiye miktar olarak 3 milyon 113 bin 153 lira olarak ödendi. Gıda yardımı 4 bin 143 kişiye 436 bin 263 lira olarak ödendi. Yakacak yardımının 12 bin 653 kişiye 9 bin 850 TL ki, bunu kömür yardımı olarak yapıyoruz. Eğitim yardımını 26 bin 902 çocuğumuza 2 milyon 567 bin 842 lira olarak, giyim yardımını 115 kişiye 10881 lira olarak, barınma yardımının 515 kişiye 765 bin 832 lira olarak, sağlık yardımı 560 kişiye 2 milyon 240 bin 895 TL olarak, proje yardımı olarak 204 kişiye 764 bin 690 TL. Sosyal yardımlardan yararlanan 60 bin 746 kişiye, toplam 9 milyon 791 bin 597 TL yardım yapıldı” Vali Kızılcık ayrıca evde bakım ve sağlık hizmetleri ile ilgili 3 bin 226 vatandaşa hizmet verildiğini de sözlerine ekledi.

            Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan eşi vefat etmiş kadınlara yapılacak olan maaş yardımına ilişkin de gerekli açıklamayı kamuoyuyla paylaştıklarının altını çizen Vali Kızılcık, “Bu anlamda gerçekten Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Çünkü bu sosyal uygulamaların ve politikaların hayata geçirilmesiyle ülkemizin daha yaşanılabilir bir hale geldiğini, sadece maddi kalkınmanın ekonomik rakamlarla büyümenin gelişmişlik için yeterli olmadığını ifade etmek isterim. Aynı zamanda vatandaşlarımızın insan olmalarından kaynaklanan temel ihtiyaçlarını giderebilmeleri için sosyal haklardan istifade edebilmeleri önemlidir” şeklinde konuştu.

            Vali Kızılcık, Bahçecik’teki sosyal konut uygulamasına ilişkin de bilgi vererek, daha önce duyurulan 224 konuta ilaveten 172 adet konutun ihtiyaç sahiplerine sunulacağını ifade etti. Vali Kızılcık, 172 konutun Trabzon merkezde ikamet eden vatandaşlara sunulacağını ifade ederek, “224 konuta ilaveten yeni 172 adet daha konut yapılması kararlaştırıldı. Bunun duyurusu dün itibariyle ilana çıktı, bir ay süre ile kimlerin bu 172 adet konuttan istifade edebileceği belirtilmiştir. Bu bir ayın sonunda talep toplamaya başlayacağız. Oradaki koşulları yerine getiren Trabzonlu hemşerilerimizin taleplerini alacağız. Belirlenen tarihte 172 konutun talipliler arasında dağılımını yapmak üzere bir kura çekme töreni düzenlenecek. Böylece geçmişte 224 adet konutla birlikte toplamda 396 adet konutumuzu dar gelirli vatandaşlarımıza bu anlamda sunmuş olacağız. 224 konut için bütün Trabzon genelindeki vatandaşlarımız müracaat edebiliyorken, bu 172 konut için sadece Merkez İlçe’deki vatandaşlarımızın müracaatı gerçekleşecek. Böylelikle kırsalda yaşayan dar gelirli vatandaşımızı buraya getirip iş bulması için ikinci bir zorlukla da karşı karşıya bırakmamış olacağız” diye konuştu.

            Son zamanlarda artan hırsızlık olayları ile ilgili olarak ta önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Kızılcık, “ Son zamanlarda hırsızlık olaylarında yaşanan artış nedeniyle çalışmalar başlattık.  Araklı’da yaşanan artışlar nedeniyle 24 saat polisler belirli mahallelerde dolaşacak. Yine merkezde de belirli bölgelerde bu şekilde çalışmalar yapacağız. Bu sıkı tedbirler nedeniyle bazı vatandaşlar rahatsız olabilir. Ancak bu uygulamanın yapılması gerekiyor. Hırsızlar alanın boş olmadığını görecek ve rahat gezemeyecek” şeklinde konuştu. 

 

Toplam Okunma Sayısı : 1371

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com