Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.03.2012
Trabzon'da Tahkimi Anlatmak İstiyorlar


  Barış Hukuk ve Tahkim Derneği Başkanı Avukat Hasan Şentürk, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek Tahkim konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 
Başkan Yardımcısı Mesut İskenderoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Semanur Öztürk İshak ve Ayşe Öksüz ile birlikte Hacısalihoğlu’nu ziyaret eden Şentürk, tahkimin tanıtılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
 
Taraflar arasında çıkan uyuşmazlıkların devletin resmi yargı organları yerine, kendileri tarafından belirlenen hakemler tarafından çözüme kavuşturulma yöntemi olan tahkimin ticari hayatı da yakından ilgilendirdiğini belirten Şentürk, “Bizler tahkimin duyurulması ve yerleşmesi için tanıtım çalışmaları yapıyoruz. Tahkimin kurulması durumunda ticari konulardaki sorunlar hızlı ve adil olarak çözüm imkanına kavuşacak. Çünkü tahkimin 6 ayda karar verecek olması bu süreci hızlandıracak. Böylece mahkemelerin iş yükü de azalacak” dedi. 
 
Tahkimle ilgili en önemli konulardan olan ‘güven’ meselesinin de tahkimin oluşturulması sürecinde herkese güven veren bir yapılanma ve objektif karar verme yeteneğine sahip kurullar oluşturulması suretiyle halledilebileceğini anlatan Şentürk, bunun tanıtımı için odadan yardım istedi.
 
Başkan Yardımcısı Mesut İskenderoğlu ise avukatlık mesleğinin ticaret hayatındaki öneminin anlatılmasına da ihtiyaç bulunduğunu söyledi. İşletmelerin muhasebe ile kurdukları ilişkinin hukuk danışmanlarıyla da kurulması gerektiğini belirten İskenderoğlu; “Ticaret erbabı işler çıkmaza girince avukatları arıyorlar oysa avukat işin başından itibaren sürece dahil olmalı. Sözleşmelerin hazırlanmasından uygulamaya kadar danışmanlık desteği alınmalı. Bizler bu anlamda mesleğimizi de tanıtmak, işlevlerini anlatmak istiyoruz. Bir avukatın bir şirkete neler kazandırabileceğini anlatmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Başkan Hacısalihoğlu; “Tahkimin kurulmasını bizler de istiyoruz” 
 
Başkan Hacısalihoğlu,  da iş hayatındaki anlaşmazlıkların çözümü için tahkimin önemini vurgulayarak oda olarak tahkimin kurulmasını istediklerini ve bu yönde talep aldıklarını söyledi.
 
Başkan Hacısalihoğlu; “Tahkim, yeni TTK ile daha da önem kazanacak. Odamız ve TOBB bünyesinde de tahkimle ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle Trabzon iş dünyası yurt dışına açılırken ticari açıdan tahkim daha da öne çıkmaktadır. Bu noktada ilimizde uluslararası boyutta yapılanmaya gidilmesi de ticari hayat için önemli bir güvence olacaktır” dedi.

 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 2015

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com