Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.04.2012
Başkan Gümrükçüoğlu 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu



    

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 'mahalle buluşması' toplantılarını sürdürüyor. 1 nolu Erdoğdu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gümrükçüoğlu yaptıkları çalışmaları anlattı. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı buluşmada Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşların sorularını da cevapladı.

       Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği toplantının açılışında konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş mahalle buluşmalarına devam ettiklerini belirterek, "yaptığımız ziyaretlerde mahalle sakinlerini görüş, öneri ve isteklerini dinleme fırsatı buluyoruz. Aynı zamanda yaptığımız hizmetleri anlatma imkanı elde ediyoruz. Mahalle toplantılarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz" diye konuştu.

       Başkan Gümrükçüoğlu toplantıda Trabzon'u geleceğe taşıyacak '61 proje' ve yapılan diğer projeleri değerlendirdi. Gümrükçüoğlu yapılan ve devam eden projelerin tamamlanması ile Trabzon'un çehresinin değişmeye başladığını kaydetti. Gümrükçüoğlu Ayasofya, Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projeleri ile Ortahisar Kentsel Yenileme Projeleri'nin tamamlanması, Kanuni Bulvarı, Erdoğdu, Uğurlu-Karşıyaka yolu, Akyazı Spor Kompleksi projelerinin tamamlanması ile Trabzon'un panoramasının değişeceğini belirtti.

       Gümrükçüoğlu Trabzon'un teşvik paketindeki yerini değerlendirdi

       Trabzon'un teşvik paketinde 3. bölgede yer alması ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un 3. bölgede yer almasına neden olan en büyük etkenin Trabzon Limanı'ndan yapılan ithalat ile ihracat arasındaki fark olduğunu dile getirerek şunları söyledi, "Yeni teşvik paketleri hazırlanırken Türkiye'de her il için geçerli olan 60 ayrı kriter göz önünde bulunduruldu. Bu kriterlere bakılarak Trabzon 3. bölgede yer aldı. Burada bir noktada Trabzon'un lehine gibi görünen bir konu aleyhine döndü. Konuyu biraz açıklamak gerekirse;

       Trabzon'dan 2011 yılında yapılan ithalat ve ihracat rakamları arasındaki farka bakıldığında, ihracat rakamı 1 milyon dolar önde çıkıyor. Yani yapılan ihracat, ithalattan 1 milyon dolar fazla.

       Rakam az görülse de oranlama yaptığınızda Trabzon ithalat ile ihracat kıyaslamasında artı 1 milyon dolarlık ihracat fazlasıyla zirveye oturuyor. Buda teşvikte 3. bölgeye yükselmemize neden olan en büyük etken.

       Fakat gelin görün ki bu rakamların tespiti yapıldığında Trabzon ile Sochi limanı arasına büyük bir ticaret hacmi vardı. Bu ticari hareketlilik nedeniyle rakamlar yüksek çıkmıştı. Şimdi Sochi kış olimpiyatları nedeniyle limanını kapattı ve Trabzon'dan yapılan ihracat Samsun'a, Zonguldak'a kaydı. Yani teşvikte bizi 3. sıraya yükselten en büyük etken ortadan kalktı.

       Bu yıl sonu ihracat rakamlarımızın geçen yılki rakamlara ulaşması imkansız bir hal aldı. Şimdi biz Trabzon'un dinamikleri olarak topyekün hareket ederek bu konuyu gerek Sayın Başbakanımıza gerekse de Sayın Ekonomi bakanımıza anlatmalı, Trabzon'un 4. sıraya yükselmesini sağlamalıyız. Trabzon'daki tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi irade milletvekillerimizle birlikte bunu Ankara'ya taşımalı, anlatmalı.

       Bu gerçekleşmesi mümkün bir olay. Çünkü yeni yasadaki bir madde de yıl içerisindeki herhangi bir zamanda, şehirlerdeki ekonomik parametrelerin değişmesi halinde bölgeler arası geçişlerin yapılmasına imkan sağlanıyor. 3. bölgedeki bir ilin 4. bölgeye geçmesine fırsat veriliyor. Bizde tüm Trabzon olarak bunun için gayret vermeliyiz" diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1255

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com