Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.04.2012
Başkan Gümrükçüoğlu'ndan 'Kutlu Doğum' mesajı


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gümrükçüoğlu, "Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatının her safhasının, Kuran'ın mesajını bütün insanlığa iletmekten ibaret olduğunu, İnsanlık ve dünya var oldukça bu mesajın bütün insanlığa yol göstermeye devam edeceğini" belirttiği mesajında şu görüşlere yer verdi;

       "İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı örnek bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. O'nun örnek alınması, yalın bir taklit ve sünnetinin birkaç basit eyleme hapsedilmesi şekliyle değil; O'nun sünnetinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza yansıtılması, güzel ahlakının davranışlarımıza rehber yapılması ile mümkündür.

       Evrensel barış kültürünün gerçek anlamıyla yaşatılması için Peygamberimizin yaşayarak sunduğu ahlak modelini, örnek aile hayatını, onun kin, nefret ve intikamı sevgi ve müsamahaya dönüştüren rahmet ve barış yüklü mesajını çağın söyleyişi ve sunuş teknikleri ile insanlığa tanıtmayı öncelikli sorumluluklarımızdan biri olarak görmekteyiz. Bugün insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun yeni bir yıldönümünü idrak ediyoruz. O bize; Allah'a iman edip O'nu sevmeyi, O'na bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Allah Resulü, dinin ne olduğunu soranlara onun güzel ahlak olduğunu söylemiş ve O'nun hayatı güzel ahlakın canlı bir örneği olmuştur. Kutlu Doğum Haftası işte O yüce şahsı tanıyarak hayatımızı ahlakla güzelleştirme ve bu yolda bir tazelenme mevsimidir. Bu anlayıştan hareketle Kutlu Doğum Haftası'nda milletçe düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle Peygamber Efendimizin daha iyi anlaşılması için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum".

Toplam Okunma Sayısı : 1032

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com