Rehber :
   
Otel
Uzunkum Otel
Büyük Sümela Otel
Hotel Eray
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
31.05.2012
Turizm Alanlarının Tabelalandırılması Projesi Start Aldı


            Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık,Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği tarafından yürütülen ‘Doğu Karadeniz Bölgesi Turizm Destinasyonlarının Görünürlüğünün ve Erişilebilirliğinin Arttırılması’Projesinin açılış törenine katıldı.

            Zağnos Köprüsü girişinde gerçekleştirilen törene Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, proje yürütücüleri ve davetliler katıldı.    

            Bölge turizminin gelişmesi noktasında çok önemli bir eksikliği giderecek olan bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten DOKA Yönetim Kurulu Üyesi, Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Başkanı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Bugün bölgemiz için fevkalade önemli bir projenin startını vermek için toplanmış buluyoruz. Turizm anlamında bölgemizin daha da bereketlenmesini temenni ediyorum. Doğu Karadeniz Bölgemiz sadece ülkemizin değil artık Dünyanın alternatif turizm anlamında ilgi odağı haline gelmiştir. İlgi odağı haline gelen Doğu Karadeniz Bölgemizin eksikliklerini giderebilmek ve hak ettiğimiz misafirlerimizi, turistleri bölgemize çekebilmek için topyekûn unsurlarımız ile harekete geçmiş durumdayız” dedi.

            “Turizm sektörü ilimizin ve bölgemizin kalkınma stratejisinde en önemli sektör olarak görünmektedir” diyen Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti: “Turizm sektörüm gelişmesi için alt ve üst yapı eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor. Bizlerde bu eksikliklerin giderilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak ilk çağrımızı turizm alanında 10 Milyon TL olarak yaptık. Burada özellikle bölgesel olarak hareket ettiğimizi belirtmek isterim.Merkezi Trabzon’da olan Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği olarak bu projeyi Trabzon’a özel hazırlayabilirdik. Ama biz şunu biz çok iyi biliyoruz, turizmi bölgesel bazlı ele aldığımızda bölge olarak kazanacağız. Hiçbir zaman küçük olsun bizim olsun mantığıyla hareket etmedik. Büyük olsun hepimizin olsun. Çünkü Türkiye artık büyük düşünmeye, büyük projeleri hayata geçirmeye başlamıştır.”

            Projenin, turizm alanında bölgeye ciddi anlamda kazanım sağlayacağını kaydeden Vali Kızılcık, “Bölgenin turizm destinasyonlarının levhalandırılması ile turizm alanlarının görünürlüğü ve bu alanlara erişim kolaylaşacaktır. Turizm altyapısının güçlendirilmesi, turistlerde, turizm ve seyahat acentelerinde, işletmeci ve yatırımcılarda, Bölgenin farklı turizm destinasyonları hakkında farkındalık yaratılması, Bölgenin alternatif turizm imajının güçlendirilerek markalaştırılması konusunda önemli bir boşluğu dolduracak olan bu proje ile Bölgeye gelen turist sayısı ile turistlerin ortalama kalış süresinin artacağını ve bu sayede sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişme ile bölge kalkınmasının daha kolay sağlanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

            Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Artvin’den Ordu’ya, Gümüşhane’den Trabzon’a, Rize’ye, Giresun’a bütün bölgeye bir farkındalık yaratacak şekilde gayret gösterdi. Bölge adına DOKA Genel Sekreterine, çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu proje bölgemizin turizmden hak ettiği payı gerçek anlamda kazanması adına önemlidir. İnşallah bölgemiz turizm yıldızı olmaya devam edecektir. Turizm alanında önemli çalışmalara imza atan Trabzon Valimiz Dr. Recep Kızılcık’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

            Ajans olarak ilk teklif çağrısını turizm alanında yaptıklarını ve turizmi bölgenin gelişmesinde öncü sektör olarak gördüklerini ifade eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım da turizmin kalkınmada, gelişmede ve gelirin tabana yayılmasında önemli bir sektör olduğunu söyledi.

            DOKA olarak turizme dönük ayırdıkları kaynağın 304 projede 30 Milyon TL olduğunun altını çizen Kaldırım, "Bölgemizin her alanda kalkınması amacıyla ciddi projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Turizm alanında ciddi çalışmalarımız var. Bu proje alternatif turizmin gelişmesine katkı sağlayacak çok önemli bir proje. Turizmde yeni bir açılım gerektiğini düşünüyoruz. Bölgede turizm yıllardır yapılıyor ama buna farklı, yenilikçi bir bakış açısı getirmek ve farklı değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1357

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com