Rehber :
   
Oto Kuaför ve Halı Yıkama Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.06.2012
Vali Kızılcık'tan Genç Polislere 'Temel Hak ve Hürriyet' Çağrısı


            Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu 10. dönem mezunları için düzenlenen yemin törenine katıldı.

            Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen törene Vali Kızılcık’ın yanı sıra, Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, Garnizon Komutan Vekili Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Avni Arslan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Özen, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şaban Kutlu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 10. dönem mezunu polisler ve davetliler katıldı.
            Törende konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, 257 genç polisi ülkemizin asayiş ve güvenliğinin sağlanması adına genç polisleri güvenlik güçlerine katmanın heyecanını yaşadıklarını kaydederek, “İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Polis Akademisi bünyesinde polis adaylarını eğitime alarak, onların en iyi şekilde yetişip teşkilata katılmalarının gayreti içerisindeler. Bu alana yapılan yatırımların sonuçsuz kalmadığını, ülkemizde yaşanan huzur, güven ve barış ortamından anlayabilirsiniz. İşte bu gerçekten hareketle 257 gencimizi polisimizi teşkilatına almanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

            Emniyet mensuplarının temel görevinin vatandaşların temel hak ve hürriyetlerinin en iyi şekilde sağlanması olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Sizlerin temel görevi vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini kullanmalarını engellemeye çalışanlarla mücadele etmektir. Suç ve suçluyla mücadelenin nasıl yapılacağını, iki yıllık eğitiminiz boyunca değerli öğretmenleriniz sizlerle paylaştı. Bu stratejinin temel özelliği delilden suçluya gitmektir. Delilin en ince ayrıntısına giderek tabiri caizse ‘noktaları birleştirerek’ suçluya ulaşmalısınız. Temel hak ve hürriyetlerin ön planda olduğu delillerin ortaya koyulması ve suçluların ortaya çıkarılması, tabiî ki bağımsız yargının denetiminde gerçekleştirilecektir. Ben eminim ki iki yıllık eğitimizde bunu özümsediniz, bunu taviz vermeden uygulayacaksınız. Bu güzelliklerin ortaya çıkarılmasını sağlayan sizleri ve bizleri yetiştiren değerli öğretmenlerimize, onların bu seviyeye getirilmesinde göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı ailelerine şükranlarımız arz etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

            Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Baş ise, emniyetin her geçen gün daha iyiye giderek, vatandaşların gönlünde yerini aldığını ifade etti.

            Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kutlu ise, mezun olan 257 genç polise meslek hayatlarında başarılar diledi.
            2011-2012 yılı mezunlarından ilk 10'a giren öğrencilere Vali Kızılcık tarafından diplomaları verilirken, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bazıları tarafından da çeşitli hediyeler verildi. Genç polisler bayrak üzerine el basarak yemin ederken, resmi tören geçişiyle program sona erdi. Törende 38’i bayan olmak üzere 257 öğrenci mezun olma sevincini yaşadı.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1331

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com