Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.04.2009
Accor Türkiye Genel Müdürü Kadaifcioğlu...


 

 

    Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifcioğlu, Novotel Trabzon Genel Müdürü Frank Reul ile birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO)’yu ziyaret etti. Ziyarette Kadayifcioğlu, Trabzon’da turizm sektörünün birlikte hareket etmesi halinde yaratacağı sinerji ile bölgesel bir turizm odağı kimliğinin güçlendirileceğini söyledi. Sektördeki işbirliğinin bölgeye daha çok turist çekmeye katkı vereceğini bildirdi.

     Karadeniz’in ilk ve tek uluslararası turizm yatırımını Trabzon’a yaptıklarını belirten Genel Müdür Murat Kadayifcioğlu, “ Trabzon’un kalkınma hamlesindeki anahtarlardan biri olmayı düşünüyoruz. Trabzon küçüldü, büyütmek istiyoruz.  Günde 2.5 milyon insanın ziyaret ettiği kurumumuz internet sayfasında Trabzon tanıtılıyor. Bu Trabzon’un tanınırlığını artırmaktadır.”dedi.

Sektörün gelişmesi için savaşmak zorunda olunduğunu ifade eden Kadayifcioğlu, bunun için güç birliği içinde hareket edilmesi gerektiğini bundan da bütün bölgenin ve bölgede kurulu turizm işletmelerinin fayda sağlayacağını söyledi.

Trabzon’un hedefinin limanın işlevselliğini artıracak, kentin geçmişteki rolünü üstlenebilecek konuma taşınması gerektiğini işaret etti. Bunun için bölgenin para kazanılan bir kent haline dönüştürecek girişimlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, “ Para kazanılan yere yatırım gelir. Yatırımın olduğu yerde turizm gelişir.”diye konuştu.

Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifcioğlu, Trabzon ve bölge turizminin gelişmesinde motor görevi üstlenecek olan 2.havaalanı pistin de acil olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Mevcut pistin ihtiyacı karşılamadığını, turizm hareketini yavaşlattığını sözlerine ekledi.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da, turizm sektörünün son dönemlerde gelişme kaydettiği Trabzon’da geleceğin parlak olduğunu söyledi. Oda olarak turizm sektörüne ağırlık verildiğini, bu amaçla, bölgeye daha fazla toplantı, kongre, Fuar düzenlenerek ve turist çekilebilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Başkan Hacısalihoğlu, sektörün ortak hareket ederek çalışmaları planlamasının bölgesel gücü artıracağını aktardı.

 

Toplam Okunma Sayısı : 5089

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com