Rehber :
   
Mobilya Mağazaları
Burak Mobilya
Mürtezaoğlu Mobilya
Efendi Mobilya
Gorz Mobilya & Pekerler Mobilya
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.10.2012
Vali Kızılcık, sanatın yanında


 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Türksesi Gazetesi Köşe Yazarı Gazeteci-Yazar Refik Karaağaçlı’nın ‘Trabzon’a Adanmış Bir Ömür’ kitabının söyleşi ve imza gününe katıldı. Trabzon Sanatevi’nde gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününe Vali Kızılcık’ın yanısıra AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, TGC Başkanı Ergun Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Türksesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erol Üzen ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

                Onlar Deniz Feneri Gibidirler

                İmza ve söyleşi gününde bir konuşma yapan Vali Kızılcık, “Bugün çok anlamlı bir gün. Ömrünün uzunca bir kısmını sevgili eşleri ile beraber insanlık için, insanlığın, kamuoyunun haberdar olması, bilgi sahibi olması, onların yaşamlarını daha mutlu ve müreffeh bir şekilde sürdürebilmeleri için çaba sarf etmiş çok değerli yazar, sanat insanı sayın Refik Karaağaçlı beyefendinin hayatının bir kesitini yazmış olduğu kitabının biyografisinin tanıtım töreni için bulunuyoruz. Geçmişimizi, Trabzon’umuzu bizlere bir kere daha hatırlattı. O geçmiş ile geleceğe daha ümitvar ve güçlü bakabilmemizi sağladığı için, örnek bir yaşam sürmüş sanatçı ve aile olan Karaağaçlı’ya şükranlarımızı sunuyoruz. Şehrimizin geçmişine tanıklık etmiş, geleceğe ışık tutan sanatçılarımız ve yazarlarımız, deniz feneri gibi karanlıkta kalmış gemilere yol gösterir, toplumların geleceğe daha emin adımlarla bakmasına yardımcı olurlar. Bu yüzden bizler de bu değerlerimize o birikimleri nesillere aktararak onları bizimle paylaşmasına katkı sağlamalıyız, ön ayak olmalıyız” dedi.

                Sanatçı Yaşarken Kıymeti Bilinmeli

                Kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Kızılcık, “Milletimize atfedilen bazı değerler vardır. Özellikle ‘insan ölmeden kıymeti bilinmez’ deriz. Bu bir bakıma doğrudur ama son yıllarda ülke genelinde yapılan; hem sanat camiasındaki sanat hayatı, 40 yıl, 50 yıl gibi sanat hayatını kutlama etkinlikleri ile bu yönde değişime gittiğimizi, değerleri yitirmeden onlara hak ettikleri değerleri kendilerine ifade etmeye başladığımızı söyleyebiliriz. Trabzon olarak kadim bir kültür sanat şehriyiz. Burada en büyük görev sanatçılarımıza düşüyor ve bizde her türlü katkıyı sağlamalıyız. Karaağaçlı bir konuşmasında, “Dostlarım bana hep kitapsızsın diye takılırdı sonunda bende kitaplı oldum” diyor. Buda güzel bir espri. 20 yıldır her gün gazete köşesinde Türksesi’nin başarılı yayın hayatında aydınlatıcı kamuoyunun oluşması için objektif yazılarla bizleri aydınlatmıştır. Bizlerin hayatına katkı sağlıyorlar. Her gün tabiri caizse kitap yazıyorlar. Bu makalelerin bir araya getirilmesi, hayatın kaleme dökülmesi, bizlerin o tecrübelerden istifade edip Trabzon’umuzu ve ülkemizi daha güçlü yarınlara götürmede yardımcı olacaktır” dedi.

                Yapıcı Eleştiriye Açığız

                Karaağaçlı’nın yaşamı ve duruşu ile rol model olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Bizler STÖ’lerin, yazarların ve gazetecilerin eleştirilerini göz önünde bulundurarak kararlarımızı şekillendiriyoruz. Bu eleştirilerin kamu menfaati doğrultusunda olduğunu görürsek, bizde ihmal etmiş ve yanlış yapmışsak yanlıştan dönmenin bir fazilet olduğu bilinci ile döner ve doğrusu yaparız. Bu anlamda yapılan her eleştiriye açığız” diye konuştu.

                Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon’un bir kültür sanat dokusunun bulunduğuna işaret ederek, Karaağaçlı’nın bu doku içerisinde abide şahsiyetlerden olduğuna vurgu yaptı. Gümrükçüoğlu, “Refik ağabeyimiz gazeteciliğini bir ömre sığdırmış büyük bir değerdir” dedi.

                 Kitabın yazarı Refik Karaağaçlı ise, böyle bir kitabı oluştururken, insanlara geçmişlerini hatırlatmayı amaçladıklarını belirterek, “Biyografi niteliğinde olan bu kitabımızda Trabzon’un kültür ve sanatına dair birçok konu bulacaksınız. Sanata verdiği değere karşı sayın valimize ve buraya gelerek bizleri bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Programın ardından Karaağaçlı imzaladığı kitabını Vali Kızılcık’a hediye etti. İmza gününe eşleri Karaağaçlı’nın eşi Gülten Karaağaçlı ile kızı Sema Yalmanoğlu Karaağaçlı da katılması dikkat çekti.

Toplam Okunma Sayısı : 1364

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com