Rehber :
   
Konsolosluklar
Konsolosluklar
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.01.2014
Sarıkamış Olmasaydı Çanakkale, Çanakkale Olmasaydı, Türkiye Cumhuriyeti Olmazdı


Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler
 
            Sarıkamış şehitlerimizin anısına tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da yürüyüş etkinliği düzenlendi. Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü organizasyonunda Ayasofya Kavşağı Sahil Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

            ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASINDAN BUYANA ÇEŞİTLİ CEPHELERDE MÜCADELELER VERİLDİ
 
            Sarıkamış harekâtı sırasında şehit olan Mehmetçikleri 99. yıl dönümünde anmak için Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Vali Öz, “ Sarıkamış şehitlerini anmak için Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Sarıkamış’ta da çok anlamlı törenler düzenleniyor. Bu anlamda şehitlerimizin ruhuna saygı için bugün burada da 7’den 77’ye tüm ekibimizle beraber yürüyoruz. Anadolu’nun Türk yurdu olmasından buyana çeşitli cephelerde mücadeleler verildi. Bu cephelerdeki mücadelelerde şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. Osmanlı’nın son döneminde yedi düvele karşı verilen mücadelelerden birisi de Sarıkamış savunmasıydı. Orada 90 bin vatan evladını soğukta donarak şehit verdik. Ancak Sarıkamış şehitleri olmasaydı Çanakkale, Çanakkale Zaferi olmasaydı Milli Mücadelemiz ve Türkiye Cumhuriyetimiz olmazdı. Dolayısıyla bu vatanın kurtulmasında verilen tüm mücadelelerin ve bütün şehitlerimizin çok önemli olduğunu, önemli eserler bıraktıklarını ve bu memleketi yurt yaparak bize bıraktıklarını biliyoruz. Sarıkamış şehitlerini bu vesile ile rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.
 
            GÜMRÜKÇÜOĞLU, ‘DEDEM İBRAHİM SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNDEN BİRİSİYDİ’
 
            Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Sarıkamış’ta dedelerimiz bu vatan için can vererek bu kutsal vatanı bizlere emanet ettiler. Onların önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyoruz. Onları anmak için Trabzon tek vücut bir ve beraberiz. 100. Yıla doğru onları ebediyen yaşatacak olan abideyi şuan itibariyle planladı. Onların bıraktığı bu aziz vatanı onlardan sonraki kuşaklar olan bizler, bizden sonra gelecek olan kuşaklar ebediyete kadar muhafaza edeceklerdir” dedi.
 
            Dedesinin de Sarıkamış’ta şehit olduğunu söyleyen Gümrükçüoğlu, “Babamın babası İbrahim dedem Sarıkamış’ta şehit olmuştu. Ama bütün Türkiye’mizde yaşayan insanlarımızın dedeleri orada can verdiler. Çanakkale’de, Galiçya’da dört kıta ve dört cephede bağımsızlık, istiklal ve hürriyet için mücadele ettiler. Sarıkamış bunların en önemli sahalarından birisiydi. Onlara şükranlarımızı ifade ediyoruz” dedi.
 
            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Sarıkamış anma programı gerçekleştirildiğini hatırlatarak bugün de Sarıkamış’taki Türk askerinin fedakarlığını duyurmak amacıyla 81 ilde bu tür organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi.
 
 
 
            Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler Ayasofya Kavşağı’ndan Beşirli istikametine doğru belirlenen güzergahta yürüyüş yaptılar.

 

Toplam Okunma Sayısı : 1306

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com