Rehber :
   
Yöresel Yemekler
Karpi Pide Salonu
Pidecim
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.05.2009
CHP Millet Vekili Hamzaçebi ‘’ Çay Üreticisi Gözden Çıkarıldı’’


CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Hükümet tarafından 90.5 Kuruş olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Hamzaçebi, fiyatın 90.5 kuruş olarak açıklamasına seyirci kaldığı gerekçesiyle Ulusal Çay Konseyi Başkanı Ali Bayramoğlu’nu da istifaya davet etti.

ÇAY ÜRETİCİSİ GÖZDEN ÇIKARILDI

Başbakanlığın 60 milyon dolarlık uçak almak için para bulduğunu ancak çay üreticisine geldiğinde cimri davranıldığını dile getiren Hamzaçebi, “2009 yılı yaş çay taban fiyatı 0,790 TL + 0,115 TL, Destekleme = 0,905 TL olarak belirlenmiştir. Yaş çayın 2008 yılı fiyatı 0, 737 TL + 0,113 Destekleme = 0,850 idi.Destekleme hariç fiyat artışı yüzde 7,2’dir. Destekleme ile beraber artış yüzde 5,5’e düşmektedir. Gübrenin fiyatının yüzde 100’ü aşan oranlarda arttığı dikkate alındığında çay üreticisinin gözden çıkarıldığı anlaşılmaktadır. Ayrıca 2008 yılının destekleme ödemesi de halen tam olarak yapılmamıştır. Ayrıca yıllardır uygulanmakta olan kota da düşürülmüştür. Oysa Sayın R. Tayyip Erdoğan, Başbakan olmadan önce seçim meydanlarında kotaları kaldırma sözünü vermişti” şeklinde konuştu.

AKP, TARIMI FEDA ETTİ

CHP Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi, açıklamalarını şöyle sürdürdü, “2009 yılı Bütçesi yapılırken üreticinin gözden çıkarıldığının işaretleri verilmişti. Bugün IMF’ye direniyor gözüken Başbakanımız, 2008 Aralık ayında Bütçe görüşmelerinin son gününde IMF’nin isteği doğrultusunda tarımsal destekleme ödeneklerini 550 milyon TL (550 trilyon Lira) azaltmıştı. Bu adımla Türkiye, tarımsal desteklemede 2002 yılının gerisine gitmiştir. AKP tarımı feda etmiştir. Bu fiyatlarla AKP köylünün, dar gelirlinin, yoksulun partisi olmadığını söylemektedir.”

ULUSAL ÇAY KONSEYİ BAŞKANI DERHAL İSTİFA ETMELİ

“Çay fiyatının maliyetinin altında olarak açıklandığını ve üreticinin mağdur edildiğini ifade eden Hamzaçebi, “Bir de görevi çay üreticisinin, çay sektörünün sorunlarını sahiplenmek olan bir Ulusal Çay Konseyi’miz var. Başkanlığını bir AKP’li milletvekili yürütmektedir. Öyle anlaşılıyor ki Konsey Başkanının Türkiye’de üretilen çayla, üreticiyle ilgili bir derdi yok. Hem Konsey Başkanlığı’nı yürüteceksiniz, hem siyasi bir misyonunuz olacak, hem de çay fiyatı maliyetlerin altında olarak belirlenecek. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Bu fiyatı açıklayan Tarım ve Köyişleri Bakanı ile AKP hakkında halkımız gereğini yapacaktır. Ancak Konsey Başkanına da düşen bir görev var. Açıklanan bu fiyat karşısında Ulusal Çay Konseyi Başkanı’nın derhal bu görevinden istifa etmesi gerekir” ifadelerine yer verdi

 

Toplam Okunma Sayısı : 2149

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com