Rehber :
   
Otel
Uzunkum Otel
Büyük Sümela Otel
Hotel Eray
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
27.05.2009
Kriz Varsa Çare de Var...


 

Türkiye’nin Yüzü Gülsün Diye, Kriz Varsa Çare de Var “ : Herkes Bütçesine Göre Alış Veriş Yaparak Ekonomiyi Canlandırmaya Destek Olabilir

Zor dönemde Türkiye ekonomisi canlandırmaya yönelik başlatılan “Türkiye’nin Yüzü Gülsün Diye, Kriz Varsa Çare de Var “ kampanyası hakkında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yazılı basın açıklamasında bulunarak kampanyaya destek olunması konusunda Trabzon ve bölge halkına çağrıda bulundu. Başkanlar, kampanyaya yapılacak katkı ve desteğin herkesin yararına sonuçlar yaratacağını vurguladı.

BAŞKAN M.ŞADAN EREN: EKONONİMİZ İÇİN BÖLGEMİZDE HERKESİN KATILMASINI BEKLİYORUZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesive Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TOBB’un önderliğinde, “Üreten Türkiye Platformu” tarafından 22 Mayıs 2009 tarihinde başlatılan “Türkiye’nin yüzü gülsün diye, kriz varsa çare de var” adlı kampanyaya bölgemizden herkesimin katılmasını arzu ettiklerini söyledi.

BAŞKAN M.ŞADAN EREN: EKONOMİYİ CANLANDIRMAK HERKESİN YARARINA SONUÇ VERECEKTİR

Başkan. M. Şadan Eren yaptığı yazılı açıklamada kampanyanın, Türkiye’de iç talebi artırmayı öngördüğünü söyledi. Beş hafta sürecek kampanyanın, her hafta ayrı bir ana temayı hedeflediğini belirten Başkan M. Şadan Eren, kampanyanın tamamlanmasının ardından “sektörel tüketim kampanyalarının” takip etmesinin planlandığını açıkladı.

5 ana tema üzerine oturtulan kampanyanın ilk haftasında tüketilicilere seslenildiğini belirten Başkan M. Şadan Eren, “ Eve kapanma pazara çık!” çağrısında bulunduğunu anımsattı.

Kampanyanın birinci haftasında tüketicilere yönelik amacın, çok önemli bir iç pazara sahip olan Türkiye’de insanların erteleme eğiliminde oldukları tüketimlerini öne çekmek olduğunu ifade eden başkan M. Şadan Eren, “ Piyasanın canlandırılarak, firmaların stoklarındaki birikimin eritilmesi hedeflenmiştir. Stokların nakde çevrilmesine katkı sağlanması öngörülmüştür.”dedi.

BAŞKAN M. ŞADAN EREN: KAMPANYA 5 ANA TEMA ÜZERİNE OTURTULDU

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) meclis başkanı M. Şadan Eren, önümüzdeki hafta kampanyanın işvere çağrı yaparak devam edeceğini belirterek şöyle devam etti.

“ Bilindiği kampanya, 5 ayrı tema üzerine oturtuldu. İlk hafta tüketiciye ‘ Eve kapanma pazara çık!’ çağrısı ile kampanya başlatıldı. Kampanya ikinci haftasında işverene ‘ Gücüne inan !’ çağrısı ile devam edecek. Takip eden haftalarda ise sırayla işçiye ‘kimse işini kaybetmesin !’, Hükümete “Güven ve istikrar !’ çağrıları ile devam edecek. Bunlardan biri varsa hepsi var. Üretim, istihdam ve tüketim birlikte yürümesini sağlamalıyız. Kampanyaya ilk haftadan itibaren destek veren tüm katılımcılara gösterdikleri özveriden ötürü teşekkür ediyorum”

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: HERKES BÜTÇESİ ÖLÇÜSÜNDE ALIŞ VERİŞ YAPARAK DESTEK OLABİLİR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da yinelediği yazılı açıklamada, Trabzon’da kampanyaya katılım artarak devam ettirilmesi çağrısında bulundu.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, toplumsal dengenin bozulmaması için başlatılan kampanyaya Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu vurguladı. Trabzon’un kampanyayı sahiplenmesi gerektiğini belirterek, “yaşanmakta olan krize karşı seyirci kalınmamalıdır. Bunun için ‘Türkiye’nin Yüzü Gülsün diye, Kriz varsa çare de var’ isimli kampanya katılarak herkes karınca kararınca çorbada tuzum olsun misali katılım sağlamalı. İlk hafta tüketicilere yapılan çağrıda ‘Eve kapanma pazara çık!’ çağrısına kulak vermeliyiz. Herkes kendi bütçesine göre alış veriş yapabilir. Unutulmamalı ki damlaya damlaya göl olur. Yine birlikte başaracağız ve ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacağız. Türkiye halkına ve bölgemiz halkına kampanyayı sahiplenmesinden ötürü kutluyorum.”diye konuştu.

Kampanya, “ Üreten Türkiye Platformu” TOBB, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, HAK-İŞ ve KAMUSEN’in katılımı ile ortaklaşa yürütülüyor.

Toplam Okunma Sayısı : 1967

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com