Rehber :
   
Klima ve Soğutma Sanayi
Olgun Klima
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.06.2009
Suat Hacısalihoğlu:"Madencilik Sektörü Doğu Karadeniz'in Ekonomik Kurtuluşu Olabilir"


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sahip olduğu maden rezervinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi.

Madenlerin işlenmesindeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Hacısalihoğlu, “Bölge ekonomisindeki işsizliğin yenilmesi, göçün durdurulması ve ulusal ekonomiye katkı sağlanması gibi birçok sosyal ve ekonomik dengelerin sağlanmasında doğal kaynakların işletilmesinin önemi ortadadır.”dedi.

“Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Madenciliğin Sorunları, Çözüm Önerileri ve Sektördeki Güncel Gelişmeler” konulu konferansta konuşan Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz’in ekonomik değeri yüksek ve zengin doğal maden rezervlerine sahip olduğunu aktardı.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, yeni teşvik kanunu ile birlikte Doğu Karadeniz’in maden rezervinin ekonomiye katacak çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini bildirdi. Devletin maden sektörünün önünü açacak gerekli altyapı ve yasal düzenlemeleri sağlaması gerektiğine işaret etti.

Özellikle gerek petrol gerekse doğalgaz konusunda dünya talebini karşılayan Orta Doğu bölgesi’ndeki istikrarsızlaşmaya dikkat çeken Trabzon ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, enerji kaynakları arayışlarında alternatif bölgenin Karadeniz ve Hazar Bölgeleri olduğunu vurguladı.

Doğu – Batı enerji koridorları üzerinde bulunan Karadeniz ve Hazar Bölgesi üzerinde, Doğu Karadeniz’de madencilik sektörü ve yan sanayinin mutlaka geliştirilmesi gerektiğine işaret etti. Türkiye’nin en az milli gelirden pay alan bölgesi olan doğu Karadeniz’de madencilik sektörünün bir çıkış yapabileceği ve ekonomik denge unsuru yaratabileceğini savundu.

Toplam Okunma Sayısı : 1929

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com