Rehber :
   
Kurumlar
İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası
Trabzon Valiliği
Trabzon Mes. Eğit. Bil. Mer.
Beşikdüzü Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.06.2009
Akçaabat OSB'ye 3.5 Milyon TL ödenek


 
 
Başkan Hacısalihoğlu: Akçaabat OSB’ye 3.5 Milyon TL ödenek onaylandı.
 
 

25.06 2009, TRABZON - TTSO  Trabzon Teşvik İçin Kolları Sıvadı. Arsa sorununu aşmaya çalışan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Akçaabat OSB’nin 3.5 milyon Tl’lik son kamulaştırma ödeneği Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’nda onaylandığı bildirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’ın ve odamızın çabalarıyla Akçaabat Organize sanayi Bölgesi’nin son kamulaştırma bedeli 3.5 milyon Tl’nın DPT’de onaylandığını açıkladı.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, yeni teşvik yasasının uygulamaya girdiğinde Trabzon’un arsa sorunu yaşamaması için gayret gösterdiklerini belirterek, öncelikli olarak organize sanayi bölgelerinin tamamlamaya çalıştıklarını vurguladı.

3.5 MİLYON TL DPT DE ONAYLANDI

Yatırımcılara sunulmak üzere hızlı hareket edildiğini vurgulayan başkan Hacısalihoğlu, 3.5 milyon Tl’lik ödenek ile Akçaabat OSB’de tüm kamulaştırmanın tamamlanacağını aktardı. 2007’de başlayan Akçaabat OSB’ye daha öncede 10 milyon Tl’lik kamulaştırma yapılmıştı.

2009 ALTYAPI İNŞAATI BAŞLAYACAK

Bu yıl içersinde sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Akçaabat OSB’nin altyapı projelerinin ihale kararı alınmıştır, “ Akçaabat OSB’de 55 sanayi parselini teşvikle beraber oluşacak olan yatırımcılara hazırlamak gayretindeyiz. Önemli bir yol aldık. Hızla yatırımcılara sunulmak üzere arsa üretmeliyiz.”dedi.

KISA VADEDE Kİ YATIRIM TALEPLERİ BEŞİKDÜZÜ’NE

Kısa vadede oluşacak yatırım taleplerinin Beşikdüzü OSB ile karşılanabileceğini belirten Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “Anımsanacağı gibi bir süre önce Beşikdüzü OSB’de genişleme kararı alındı ve yeni parseller üretilerek hazır hale getirildi. Bu OSB’De toplamda 39 parsel bulunuyor. 22 parsel yatırımcıya tahsis edildi. 17 parselimiz talepte bulunanlara hazır haldedir.”diye konuştu.

ORTA VADEDE YATIRIM TALİPLERİ İÇİN AKÇAABAT HAZIRLANIYOR

Orta vadede oluşabilecek yatırım taleplerine hazırlık amacıyla Akçaabat OSB’nin tamamlanmaya çalışıldığını vurgulayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, burada da 55 sanayi parselinin hazırlanmasının planlandığını bildirdi.

Trabzon’daki Organize sanayi Bölgeleri’nin ihtiyaçlarının bir süre önce Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün’a Trabzon ticaret ve Sanayi Odası tarafından rapor sunulmuş olduğunu ifade eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Devlet Bakanı sayın Faruk nafız Özak’ın destekleri ile de şu anki parasal sorunun giderildiğini belirtti.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün’a ve Devlet Bakanı Sayın Faruk Nafız Özak’a  sağlanan destek için teşekkür etti.

 
 
Toplam Okunma Sayısı : 2410

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com