Rehber :
   
Özel Eğitim Merkezleri, Anaokulu, Kreşler
Coach English
Özel Nesrin Cirav Anaokulu
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.07.2009
İran'ın Türkiye'de ki Tüccarlar İçin 50 Milyon Euro'luk Kredi Hazırladığı Belirtildi


İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Mohammad Rafıeı, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye ile İran’ın her dönem dostane ilişkiler içerisinde olduğunu belirten Başkonsolos Rafıeı, İran’ın Türkiye’de ki tüccarlar için 50 Milyon Euro’luk kredi hazırladığını söyledi. Başkonsolos Rafıeı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 gün önce bize verilen bilgiye göre İran, 50 Milyon Euro’luk ve arttırılabilecek bir krediyi Türkiye’de ki tüccarlar için hazırlıyor. Türk tüccarlar, İran malı alıyor, ihraç ediyorlar. İran’da bu ticari hacmi geliştirmek için böyle bir kredi hazırlıyor. Bu kredi, İzmir, İstanbul ve Ankara’da ki Millet Bankası şubeleri aracılığıyla tüccarlara dağıtılacak.”

50 Milyon Euro’luk kredi bilgisini yeni aldığını kaydeden Başkonsolos Rafıeı, “Bu bilgiyi yeni aldım ve ilk kez size açıkladım. Sağlanan bu krediden dolayı Trabzon tüccarının da bir pay alması ve burada ki tüccarın da İran ile münasebetinin yüksek seviyeye ulaşmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“İran ile tarihi dostluğumuz var” diyen Vali Kızılcık, “Türkiye Cumhuriyeti olarak komşularımız ile sürekli iyi ilişkiler içerisinde olmayı düşündük ve sürekli bu yönde dostane ilişkiler içerisinde bulunduk. Bu ülkeler içerisinde İran’ın bizim için çok ayrı bir yeri vardır. Geçmişte bağları bu kadar iyi olan bu iki ülkenin ticari, kültürel ve sosyal bağlarımızın daha iyi olması için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Vali Kızılcık, var olan dostane ilişkileri en üst seviyeye taşıma amacında olduklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardın Başkonsolos Rafıeı, Vali Kızılcık'a İsfahan işi el işlemeli vazo hediye etti.

Toplam Okunma Sayısı : 1698

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com