Rehber :
   
Mermer, Granit ve Maden
Şeker Mermer
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.07.2009
Olimpiyat Bayrağı Trabzon'da


Başkan Gümrükçüoğlu bayrağı alıp Trabzon'a döndü.
Olimpiyat bayrağı Trabzon'da.


       Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Finlandiya'nın Tampere kentinde yapılan Avrupa Olimpik Oyunlarının ardından olimpiyat bayrağını teslim alarak Trabzon'a döndü..Başkan Gümrükçüoğlu, Finlandiya'nın Tampere kentinde yapılan Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları ile ilgili izlenimleri ve Trabzon'da yapılacak olan 2011 oyunlarının hazırlıklarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Tampere'ye gidip oyunları yerinde izleyen basın mensupları da hazır bulundular. Başkan Gümrükçüoğlu, Finlandiya'dan olimpiyat Bayrağını şerefle, onurla devralarak Trabzon'a döndüklerini belirterek, "Trabzon Uluslararası Karadeniz oyunlarını başarıyla organize etmiş bir kent. 2011 oyunları daha büyük bir organizasyon gerekiyor.Tampere'deki oyunlarda 49 ülke yarıştı. Biz Trabzon ekibi olarak hem ülkemizi hem de şehrimizi en iyi şekilde temsil ettik. KTÜ'den gelen Folklor ve Kolbastı ekibinin Tampere'de değişik alanlardaki gösterileri büyük ilgi gördü. Göğsümüzü kabarttılar. 2011'de Trabzon'da da 10 binin üzerinde bir topluluğu ağırlayacağız. Bunun için organizasyona büyük önem veriyoruz. Gelecek olan misafirleri çok güzel ağırlayacağız. Onlara güleryüzlülüğümüzü ve misafirperverliğimizi en iyi şekilde yansıtmalıyız.Tampere'deki organizasyonu gördükten sonra bizde kendi eksiklerimizi gözden geçirip ona göre hazırlanmamız gerekir. Bu oyunlar için üç önemli unsur çok önemlidir. Birincisi Konaklama.. Bu konuda KTÜ içerisinde Kredi ve Yurtlar kurumu çalışmalarını süratli bir şekilde yürütmektedir. İkincisi Beslenme.. Sporcuların beslenmesini de en iyi şekilde halletmeliyiz. üçüncüsü de ulaşımdır. Ulaşım konusunda belediye olarak master plan hazırladık. Bu master planına göre trafik akışı daha rahat sağlanacaktır. Bu üç unsur halledildiği zaman organizasyon için çok büyük problem çıkacağını sanmıyorum." dedi

       Bu oyunların Trabzon'un tanıtımı için çok büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "2011 Oyunlarında Trabzon kentini kültürüyle, tarihiyle, hoşgörüsüyle, medeniyetiyle, sporuyla öne çıkarmalıyız. Bunun için de bu şehirde yaşayan herkese görev düşmektedir. Çünkü, bu tür organizasyonlarda memnuniyet ve tanıtım çok önemlidir. Öncelikli olarak tarihi mekanlarımıza, yaylalarımıza, Doğa harikası yerlere özel turlar düzenleyip misafirlerin memnun ayrılmalarını sağlamalıyız. Tabiki bunları yaparken görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmalıyız. Binalarımızın sıvasını, boyasını temin etmeliyiz. Trabzon belediyesi olarak bu konuda çalışmalara başladık. Ancak, sadece bizim çalışmamızla da yetmiyor. İlçe ve belde belediyelerimiz de bu konuda çalışmalara başlamalıdır. Tarihi binalarımızı estetik olarak ışıklandırılmasını yapacağız. Kaldırım işgallerini kaldıracağız. Sokaklarda bugünkü gibi seyyarlar bulunmamalıdır. Tampere'de bunların hiçbiri yoktu. Bizde de olmamalıdır. Bunların olmaması için herkesin ortak katkısını bekliyoruz. Bunlar sadece belediyenin tek başına ortadan kaldıracağı sorunlar değildir. Başta basınımız olmak üzere herkes üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu kenti önemli bir dünya kenti yapma adına bu oyunlar çok iyi bir fırsattır. Bunun için herkese görev düşmektedir." şeklinde konuştu.

       belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, oyunlarla ilgili hazırlıkların şu ana kadar başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Bu çalışmalara destek veren Sayın bakanımız Faruk Özak ve diğer tüm yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1647

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com