Rehber :
   
Uzungöl Tesisleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.08.2009
Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO'da İcraatlarını Anlattı


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ağustos Ayı meclis toplantısının konuğu Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görevi döneminde yaptığı çalışmaları en ince ayrıntısına kadar meclis üyelerine aktardı. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’a yönelik çalışmalarının, seçim öncesi yapılan vaatler doğrultusunda yürütüldüğünü söyledi.

DOĞALGAZ

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şu an itibarıyla Değirmendere, konaklar, Kalkınma 1 ve 2 Üniversite’nin yılsonuna kadar doğalgaz ile buluşturulacağını söyledi.

Belediye olarak Doğalgaz dağıtımını hızlandırmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, Beşirli 1 ve 2 mahallelerinin batı tarafından başlanacağını aktardı.

25 milyon dolarlık olan doğalgaz şehir içi bağlantı hattının 15 yıllık ihtiyacı karşılayacağını belirten Gümrükçüoğlu, doğalgaz bizim seçim öncesi vaat edilen büyük projelerden biri olduğunu vurguladı.

SAHİL BANTI PEYZAJ ÇALIŞMASI

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ ile Sahil Peyzajı üzerinde çalıştıklarını belirterek yaklaşık 1 trilyonluk ağaçlandırma gideri bulunduğunu ifade etti.

Buradaki ağaçlandırma çalışmasının 2011 yılına kadar tamamlanması için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, çevre ve Orman Bakanlığı’na ait fidanlıklar olmak üzere, İstanbul, Ankara Büyükşehir Belediyeleri de katkı yaptığını aktardı.

TTSO NUN BOTANİK BAHÇE YAPMA ÖNERİSİ

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)’nun yapılmakta olan peysaj çalışmaları içersinde botanik bahçe yapmayı önermesini büyük bir memnuniyetle karşıladığını söyledi. Botanik bahçe önerisinin, peyzaj çalışmasının yürüten KTÜ’nün teknik ekibi ile bir araya gelinerek karar verilmesinin daha doğru olacağını iletti.

Bu sahil bandında bütün kurumların sosyal tesis yapma müracaatları bulunduğunu ancak böyle bir izni hiç kimseye verilemeyeceğini aktardı.

Spor Toto ile yapılan anlaşma ile 2 Milyon Tl bütçe ile uluslar arası standartlarda kauçuk saha ve günlük yaşam aktivite alanı oluşturulacağını açıkladı.

Sahil bandında peyzaj çalışmalarının yanında, bir diğer adımında, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nün Deliklitaş’a kaldırılarak, ortaya çıkan alanda bay ve bayanların kullanacağı modern bir spor kompleksi oluşturulacağını söyledi.  4 Eylül 2009 tarihinde bu projenin ihalesinin yapılacağını iletti.

GIDA SİTESİ VE TOPLU OTO GALERİ

Başkan Gümrükçüoğlu, Deliklitaş mevkiinde 20 bin metrekare bir alan oluşturulmaya çalışıldığını, üzerine Gıda Toptancıları Sitesinin kurulabileceğini belirtti. Aynı alanda,  kanunen gerekli olan oto galerilerinin bir alana toplanmasının da burada gerçekleştirilebileceğini iletti.

HAHAMİZADE KÜLTÜR MERKEZİ

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi için kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon Tl ek destek sağlandığını, müteahhit borçlarının ödenmiş olduğunu kaydetti. 9 Eylül 2009 tarihinde teslim edilmesi gerekin merkezin tamamlanmasına az bir süre kaldığını ifade etti.

KIZLAR MANASTIRI

Kızlar Manastırı’na 3 bin YTL’lik bir masraf hazırlanan projesinin finansmanının Avrupa Birliği Fonlarından temin edileceğini iletti.

KALKINMA PARKI

Kalkınma Parkı’nın tam olarak ihale edilememiş olduğunu anımsatarak,” Bu parkı en kısa sürede daha sosyal içerikli hale getireceğiz.”dedi.

DERİN DEŞARJ SİSTEMİ

 

Trabzon’un derin deşarj sisteminin dört yıldan beri çalışmadığına işaret eden Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilk iş olarak mevcut arızaları tespit ettirdiğini aktardı.

Trabzon’da yağmur suyu ve kanalizasyon suyunun ayrılması ve biyolojik arıtma için 44.5 milyon Avro bütçenin gerekli olduğunu iletti.

Projenin 2010’da başlanarak 2013’de teslim edileceğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu,” biyolojik arıtma şu anda deniz kenti olduğumuz için gerekli değil. Yağmur ve Kanalizasyon suyu muhakkak ayrılmalıdır. Derin deşarj ve kolektörleri çalışır hale getirmemiz gerekiyor. Toplam maliyeti 2.17 milyon Tl tutuyor. Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 1 Milyon Tl aldık. 1 milyon Tl daha alacağız. Kalan kısmı da belediye imkânlarından sağlayacağız. 5 yıldır denizin yüzeyine akan kanalizasyon artık akmayacak.”diye konuştu.

BİR GEMİCİĞİMİZ VARDI

“Bir gemiciğimiz vardı..” şeklinde seferden kaldırıp satışını gerçekleştirdiği gemi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,” belediye’de iki çalışan bana gelerek, bu geminin Karadeniz’e uygun olmadığını ve tehlike içerdiğini aktardı.bunun üzerine o gemiciğin satışını gerçekleştirdik. Ardından İstanbul deniz Otobüsü Müdürlüğü ile görüşerek 750 kişilik bir gemiyi bağış olarak aldı. Şu an bakımda olan gemi 1 ay sonra Trabzon’a gelecek. Çok güzel bir kapasiteyle çalışmalarına devam edecek.”dedi.

YENİ OTELLER VE 2011

Trabzon’un 2011 Avrupa gençlik yaz Olimpiyatları için yeni otel yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ileten Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Boztepe’de 2 adet 5 yıldızlı otel için talipli bulunduğunu mevcut bölgenin Anıtlar yüksek kurulundan izninin çıkması beklenmekte olduğunu ifade etti. Projelerden biri, Osmanlı Camisi arkasındaki alan, diğerinin ise Trabzon yazısının bulunduğu alan olarak aktardı. Burada ki otellerden birine ise Hilton otelinin talipli olduğunu iletti.

ERDOĞDU YOLU

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 40 trilyonluk istimlakla Erdoğdu yolunun karayolları ağına aldırdıklarını söyledi.

GALYAN BARAJI 2010 VEYA 2011 DE HİZMETE GİRECEK

Galyan Barajı’na geçmişte 20 milyon Tl harcama yapıldığını, 20 Milyon Tl çıkarıldığını, 4.5 milyon Tl daha ihtiyaç bulunduğun söyleyen Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2010 veya 2011 ‘de hizmete girebileceğini aktardı.

BARAJDA 2 HİDROELEKTRİK

Galyan barajında, iki adet hidro elektrik santral projesi çıktığını belirten Başkan Orhan Fevzi Güümrükçüoğlu, belediye olarak bir tane şirket kurduklarını, finansmanın yatırımcı ortak ile sağlanacağını iletti.

Diğer şirketinde kurulacağını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, Galyan barajına yapılan harcamanın 30 yıl içinde belediyeden tahsil edileceğini belirterek, HES’lerin belediyenin gerçekleştirmesinin doğru olacağını vurguladı.

ORTAHİSAR KANUNİ EVİNİ BELEDİYE TALİPLİ OLDU

Ortahisar’da bulunan Kanuni Evi ve çevresindeki tarihi binaların Milli Emlak Müdürlüğü’nden talep edildiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu,“ Bu yapıların bakımını yaparken kültürel çalışmalarımıza bu mekânlarda ağırlık vereceğiz.”dedi.

2011 İÇİN TRABZON EVLERİ BOYANACAK

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2011 olimpiyatları öncesinde, Trabzon’un görüşüne sanatsal bir kimlik kazandırmaya çalışacaklarını belirtti. Bu kapsamda, İş-Kur ile binaların sıva ve boyama çalışmalarını gerçekleştirecek işgücünün yetiştirildiğini, sponsorlar bulunarak boyama çalışmalarına başlanacağını aktardı.

SEYYAR SORUNU TAMAM

Trabzon’un seyyar sorununu çözmek için, önce kendilerine bir dernek kurdurularak karşılarında muhatap oluşturulduğunu ifade eden Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu işi yapmakta olanlar yer gösterdiklerini belirtti. Belediye toplam 350 kişinin başvuruda bulunmuş olduğunu ancak seyyarcılığı yürütenlere hakkın tanınmış olduğunu söyledi.

TRAFİK DEĞİŞİYOR, MEYDAN YÜRÜYÜŞ ALANINA DÖNÜYOR

Trabzon trafiğinin üzerine KTÜ Ulaşım Anabilim Dalı ve Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte ortak bir çalışma yürütüldüğünü, 60 gün sonra yeni planın uygulanacağını vurguladı

MARAŞ CADDESİNİN ALTINA METRO ÇALIŞMASI

Başkan Gümrükçüoğlu, Maraş caddesinin metroya dönüştürmek için bir ön çalışmanın özel bir firma tarafından yürütüldüğünü daha sonra  bu çalışmanın sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını -bildirdi.

ZAĞNOS DENİZE İNDİRİLMELİ

Zağnos vadisinde  TOKİ’nin yaptığı kentsel dönüşüm Projesinin sahil ve deniz ile buluşmasının en doğru seçenek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,” Ekolojik olarak ve ticari olarak doğru olanda budur. Aksi olursa kaybeden kent olur. Burada oturanların bu açılıma itiraz dilekçeleri var. Genel isteğin dışına çıkamayız ama bu proje deniz ile buluşturulmalıdır.”diye konuştu.

ÇÖMLEKÇİ EN BÜYÜK VAADİMDİR

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin en büyük vaadi olduğunu işaret eden belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, avam projenin hazırlanmak olduğunu ifade etti.

Kentsel Dönüşümün büyük adımlar olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda Trabzon’a yeni para birimimize göre 500 bin TL, eski para birimimize göre de 500 trilyon bir bütçe kullanılacağını açıkladı.

ÇAKIRGÖL KAYAK MERKEZİ VE LOJİSTİK KÖY PROJESİ TAKİP EDİLİYOR

Belediye tarafından kent adına, Çakırgöl Kayak ve Lojistik köy Projelerinin takip etmekte olduğunu söyledi.

DEMİRYOLU MESELESİ EMEKLEME DÖNEMİNDEDİR

Trabzon’un çok önemli ve stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görev süresi içinde birçok yabancı elçinin kendisini ziyaret ettiğini ve kentin bu önemine vurgu yaptığını anımsattı.

Türkiye’nin ve Trabzon’un, Kafkaslar, Orta Asya Ülkeleri, Rusya Federasyon, Orta Doğu Ülkeleri için bir kavşak konumunda bulunduğunu hatırlattı.

Bu konjonktürün, Türkiye’nin ticaretini geliştirdiğini, Trabzon’unda bundan etkilendiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu,” Demiryolu çok büyük bir proje değildir, gerçekleşebilir, zira çok büyük bir külfet değildir. Ancak, Trabzon’un bu ülkeler ile olan ticareti emekleme dönemindedir.”diye konuştu.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ

Trabzon’a muhakkak vakıf üniversitesi kurulmasının gerektiğine işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Ancak tüm uğraşılarıma rağmen bunu sağlayamadım, Bize bir değil hatta iki özel üniversite gereklidir.” dedi.

AKYAZI PROJESİ VE 2016 DÜNYA KUPASI

Acil olarak Akyazı Projesi’nin hayata geçirilmesi gerektiğini savunan Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2016 yılında Dünya Futbol Şampiyonasına Türkiye’nin talipli olduğunu anımsattı. Bu proje için hazırlık yapan komite toplantısına katıldığını belirterek, “Komite karşılaşmaların Türkiye’de yapılacağı şehirleri belirledi. Trabzon Yedek sırada bulunuyor. Çünkü standartlarda stadyum yok. Avni Aker büyüsü deniyor, Akyazı projesine itiraz ediliyor. Aklım almıyor, çünkü Avni Aker’e gidebilmek için insanlar çektiği eziyeti akıllarına getirmiyor mu? Akyazı projesi mutlaka gerçekleştirilmelidir.” Değerlendirmesinde bulundu.

ŞEHRİN BİR İLERİ GELENİNİN BÜYÜK HAYALİ

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TTSO’da yaptığı konuşmasının son bölümünde, şehrin bir ileri gelininin hayalini konu edindi. Belediye Başkanı olarak bu hayale kendisinin de inandığını vurgulayan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ Akyazının önünden, Beşirli ve Moloz’a kadar uzanan alanda deniz doldurulmalıdır. Trabzon ancak kuzeye bu şekilde dolgu alanı yaratarak büyübelir. Ancak o zaman bir yatırım cenneti olabilir. Zaman geçtikçe, mızrağın çuvala sığmadığını göreceğiz.” şeklinde konuştu.

SORU-CEVAP

Toplantının ardından TTSO Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı, Trabzon Demiryolu Projesi’nin emekleme döneminde olmadığını, fizibilite çalışmasının tamamlanmakta olduğunu ifade etti.

TTSO Meclis Üyesi Cemal Binler’de, Zağnos vadisinin muhakkak deniz ile birleştirilmesinin gerektiğini Trabzon halkının genelinin bunu istediğini vurguladı.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2729

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com