Rehber :
   
Sinemalar
Sinema Lara
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.09.2009
Belediyeciliğe Özel Bir Değer Verdik


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, belediyelerin hayat standardının yükselmesinde, şehirlerde daha yüksek standartta bir hayatın yaşanmasında en önemli unsurlar olduğunu, onun için de belediyeciliğe özel bir değer verdiklerini söyledi.

 

17. Reform İzleme Grubu (RİG) toplantısına katılmak için Trabzon'a gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bakan Atalay, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bakan Atalay, AK Parti'nin yerel yönetimlere bakışının çok farklı olduğunu ifade ederek, ''Biz özel bir önem veriyoruz. Belediyeler, hayat standardının yükselmesinde, şehirlerimizde daha yüksek standartta bir hayatın yaşanmasında en önemli unsurlar. Onun için de belediyeciliğe özel bir değer verdik'' dedi.

Belediyecilikte yerel yönetimlerle ilgili mevzuatın tümüne yakınını değiştirdiklerine dikkati çeken Bakan Atalay, ''Belediyelerin yetkilerini, kaynaklarını artırdık. Trabzon'a da çok özel bir başkan gönderdik. Sağlık Müsteşarımızı, Trabzon'a başkan olarak gönderdik. Trabzonlulara çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın odasına, bu binaya gelip oturmaktan da büyük bir haz duydum, arkasındayız. Trabzon inşallah başka bir Trabzon olacak'' diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu'nun masasına oturan Bakan Atalay, İçişleri Bakanı olarak yerel yönetimlerden de sorumluluğu bulunduğunu, bu nedenle buraya oturduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: ''Merkezi hükümetin yerel yönetimlerle vesayet ilişkisini İçişleri Bakanlığı yürütür. Belediye başkanlarımızla çok yakın bir iletişim içindeyiz. Onların sorunlarıyla ilgileniriz. Belediyelerin denetimlerini, teftişlerini biz yaparız. Kadrolarıyla kredileriyle ilgili hususları biz yönetiriz. Onun için nerede, hangi başkanımız iyi çalışıyor, onu ben iyi bilirim. Trabzon giderek değişecek ve biz o günlerde de yeniden kenti ziyaret edeceğiz.''

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bakanları belediyede ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Bağış, Ergin ve Atalay'a, gümüş telkari fincan takımı hediye etti. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak sürdü.

Toplam Okunma Sayısı : 1698

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com