Rehber :
   
Turizm ve Seyahat Acentaları
ULUTOUR Tourism & Travel
Hayden Tur
İBK Tour
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.08.2008
KKTC'li Bakan Memleketi Trabzon'da


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mustafa Gökmen, Trabzon Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Okutan, Trabzonlu Bakan Gökmen’in akraba ve hemşerilerini ziyarete geldiğini bu çerçevede de valiliği ziyaret ettiğini söyledi. Vali Okutan, “Sayın bakanımız birkaç gün misafirimiz olacak. Trabzonluların en büyük özelliklerinden biriside nerede olurlarsa olsunlar memleketlerini unutmazlar ve mutlaka ziyarete gelirler. İster yurt dışında olsunlar ister yurt içinde olsunlar şehirlerine gelip memleketlerini yoklarlar. Bu memleket duygusu, sahiplik duygusu farklı bir güzellik. Sayın bakanda da bu güzelliği gördüm.” şeklinde konuştu.

Trabzon’a ikinci kez bakan olarak geldiğini belirten Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mustafa Gökmen, Trabzon’un Çaykara ilçesi Uzuntarla Köyü’nden olduğunu söyledi. Vali Nuri Okutan’ın çalışmalarının Türkiye gündemine oturduğunu ve kendisini sürekli takip ettiklerini belirten Bakan Gökmen, konuşmasına şöyle devam etti: “Vali beyi devamlı takip ediyorum. Okuma kampanyaları ile ülkede gündeme oturdu. İyi bir dinamizmi olan Vali beyin çalışmalarından mutlu oluyorum.”

Doğu Karadeniz insanının geçim temin etmek için gurbete çıktığının altını çizen Bakan Gökmen, “Doğu Karadeniz insanı gurbet çocuğudur. Geçim temin edemediğiniz içinde gurbet çocuğu olmak zorunda kalıyorsunuz. Bizde bunun üzerine Kıbrıs’a gittik. Kıbrıs’ı vatan yaptık. 33 yıldır oradayız. ‘Hayden Memlekete’ kampanyasına katıldık ve hemen memleketimize geldik. İnsanın memleketini uzun bir zamandan sonra görmesi çok güzel bir duygu. İnsan duygulanıyor.”dedi. Daha sonra Vali Okutan, Bakan Gökmen'e gümüş telkariden hazırlanmış çeşitli hediyeler verdi. Bakan Gökmen ise Vali Okutan'a Kıbrıslı Türk kızlarının hazırladıkları el dokuması örtü hediye etti.

Toplam Okunma Sayısı : 2585

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com