Rehber :
   
Fast Food & Cafe
Menekşe Fast Food
Keyf Fast Food & Cafe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.08.2010
Trabzonspor ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti.


Takımımız ligin ikinci haftasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti.

Stad: Hüseyin Avni Aker

 

Hakemler: Bünyamin Gezer, Ertinç Sezertam, Asım Yusuf Öz, Mustafa İlker Coşkun

 

Trabzonspor: Onur, Serkan, Glowacki (Dk. 64 Giray), Egemen, Cale, Yattara (Dk. 85 Barış Ataş), Colman, Ceyhun, Selçuk, Alanzinho (Dk. 46 Umut), Teofilo

 

Fenerbahçe: Fehmi, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Dos Santos, Emre, Cristian Baroni (Dk. 75 Alex), Mehmet (Dk. 68 Selçuk), Özer, Semih (Dk. 38 Stoch), Niang

 

Goller: Dk. 14 Mehmet K.K., Dk. 15 Yattara, Dk. 29 Glowacki (Trabzonspor), Dk. 28 Lugano, Dk. Mehmet (Fenerbahçe) 

 

Sarı Kartlar: Dk. 44 Egemen, Dk. 78 Ceyhun, Dk. 89 Onur, Dk. 90 Barış Ataş (Trabzonspor), Dk. 58 Baroni (Fenerbahçe)

 

MAÇTAN DAKİKALAR

Maç oyuncularımızın vuruşuyla başladı.

1. dakikada Teofilo savunmada Bilica'nın hatasında topla buluştu ama ayağından açınca kaleci Mert çıkarak topun sahibi oldu.

3. dakikada Yattara attığı uzun topla ceza sahasına giren Teofilo'nun pozisyonunu hakem ofsayt bayrağıyla durdurdu.

5. dakikada Fenerbahçe atağında Semih sağ kanata hareketlenen Niang'a pasını verdi ama egemen araya girerek topu kazandı.

9. dakikada Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.

14. dakikada GOOOOOLLLLL!!!!! takımımız Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta Mehmet'in kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.

15. dakikada GOOOOOLLLLL!!!!! takımımız Ceyhun'un ara pasında Yattara ile 2. golü buldu.

16. dakikada Fenerbahçe'de Mehmet Topuz kaleye yaklaşık 30 metreden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top barajdan geri geldi.

21. dakikada Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Onur'da kaldı.

22. dakikada Niang sol kanattan rakibini geçerek ceza sahası içine girdi, Semih'e doğru pasını verdi ama Semih gelişine vurmak isterken savunma son anda müdahele ederek topu kornere gönderdi.

27. dakikada Fenerbahçe Semih'in ortasında Lugano'nun attığı kafa golü ile durumu 2-1 yapıyor.

29. dakikada GOOOOOLLLLL!!!!! Glowacki'nin attığı gol ile durumu 3-1 yapıyor.Yattara sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ve Glowacki yükselerek kafayla topu köşeden ağlarla buluşturdu.

32. dakikada Yattara sağ kanattan topla ceza sahası içine girdi, pasını verdi ama savunma zamanında müdahele ederek topu uzaklaştırdı.

35. dakikada Fenerbahçe atağında Emre savunmadan seken topa ceza sahası önünde kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.

42. dakikada Fenerbahçe, Stoch'un ara pasında Mehmet Topuz'un attığı gol ile durumu 3-2 yapıyor.

44. dakikada Emre kaleyi karşıdan gören bir yerden serbset vuruş kullandı, arka direğe ortasını yaptı Andre Santos yükseldi kafayı vurdu ve kaleci Onur son anda köşeden topu kornere çeldi.

45. dakikada Yattara sol kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine girer girmez kaleye sert vurdu ve top kaleci Mert'te kaldı.

45+1. dakikada Stoch sağ kanata doğru uzun oynadı ceza sahası içinde Mehmet Topuz topla buluştu kaleciyle karşı karşıya şutunu vurdu ve top yandan auta çıktı.

İlkyarı takımımızın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

47. dakikada takımımız gole çok yaklaştı. Yattara sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Teofilo altıpas içinde gelişine şutunu vurdu ve top yandan auta çıktı.

49. dakikada Ceyhun sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Bilica, Umut'tan önce topu uzaklaştırdı.

52. dakikada takımımız Selçuk sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Bilica topu uzaklaştırdı.

53. dakikada  Umut sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı, Yattara altıpas içinde bomboş pozisyonda gelişine sert vurdu ve top üstten farklı şekilde auta çıktı.

55. dakikada Niang sol çaprazdan ceza sahası içine girer girmez kaleye sert vurdu ama top kaleci Onur'da kaldı.

56. dakikada Cale sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunmada Bilica araya girerek topu kornere gönderdi.

57. dakikada Serkan Balcı ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top üstten farklı şekilde auta çıktı.

60. dakikada Selçuk ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.

61. dakikada Glowacki sakatlanarak oyun dışına çıktı.

63. dakikada Fenerbahçe atağında Niang ceza sahası içinde topla buluştu, sol çaprazdan altıpas içine pasını verdi ama top kaleci Onur'da kaldı.

65. dakikada Teofilo savunmanın arkasına atılan topa hareketlendi ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.

68. dakikada Niang ceza sahası içine arapasını verdi, Andre Santos topla buluştu bekletmeden şutunu vurdu ama top yandan auta çıktı.

69. dakikada Colman Gökhan Gönül tarafından ceza sahası içinde düşürülünce hakem penaltı kararı verdi.

70. dakikada Colman penaltıyı kullandı, sol köşeye sert vurdu ve kaleci Mert uzanarak topu kornere çeldi. 

71. dakikada Colman sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Mert'te kaldı.

77. dakikada Yattara sağ kanattan ileriye doğru uzun oynadı ama top kaleci Mert'te kaldı.

82. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Selçuk'un şutu üstten auta gitti.

85. dakikada Teofilo sol kanatta topla buluştu ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.

88. dakikada Alex serbest vuruşu kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Gökhan Gönül altıpas önünde gelişine sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

90. dakikada Alex ceza sahası önünden serbest vuruşu kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top az farkla üstten auta çıktı.

Maçı takımımızın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

 

 Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Fenerbahçe galibiyetinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Tabi öncelikle teknik sorumlu olarak mutluyum. Fenerbahçe’yi yendik. Futbolcularım futbol oynama adına yaptıkları doğru işlere sevindim. Antrenör olarak yorucu bir maçtı. Gidip gelen maçtı. Bizim pozisyonlarımız çoktu ancak rakibin de pozisyonları vardı Seyir zevki olan bir maçtı. Goller bulduk. Çıkışlardan sonra dönüşlerde yakalandığımız pozisyonlarla goller yedik. İkinci yarıya iyi başladık. Net pozisyonlarla farkı yakalayabilirdik. Bunu beceremedik. Skoru koruma endişesiyle pozisyon verdik. Tamamına bakıldığında sonucu hak eden bir takım vardı. Sahanın zemininden kaynaklanan sorun vardı. Zemin kalkıyor. En üzüntü verici olay Glowacki’nin sakatlanmasıydı. Futbol adına güzellikler vardı sahada. Bu maç için güzellikleri öne çıkarmak daha önemli.

Zemin olarak alt yapı iyi ancak çim oturmadı. Top takılınca sıkıntılar oldu. Glowacki’nin sakatlığı üç hafta sürebilir. Doktorlar bu durumu kesinleştirecek. Milli takıma gidecekti. Şanssızlık yaşıyor. Böyle bir oyuncuyu kaybetmek bizim için üzüntü verici.

Colman oyun olarak kendi performansının altında oynadı ancak yine de bir şeyler yapar diye sahada tuttum. Penaltı şansını o yakaladı. Ama kaçırdı. Doğruları vardı ama bugün eksiler arasında sayılabilir.

Kadromuz geniş. Lig maratonu içerisinde sakatlıklar olabilir. Şuan olumlu gidiyoruz. Her zaman böyle gidemeyebiliriz. Seyircinin homurdanmak yerine destek vermesi gerek. Eksikleri görerek destek veremeyiz. Engin var, Sezer var orta alanda. Sadece Ceyhun, Colman ve Selçuk’tan oluşmuyor orta sahamız. 25 futbolcumuz var. Bu oyuncular takımımızı taşıyacak. Toplumda genel bir olgu var. Övgü ve yergilerde abartı var. Bunlar olmasa şimdilik iyi gidiyoruz.

Sezon başında hakemlerle ilgili konuşmaya başlamak doğru değil. Bugün hakem çok yoruldu. Kontrol etmekte zorluk çektik. İlk yarıda mı değişiklik yapayım, ikinci yarıda mı diye tereddütler yaşadık.

Öncelikle üç puan, daha sonra da rakibimiz Fenerbahçe’den galibiyet almak güzeldi. Diğer hesaplara katılmıyorum. Anılarla yaşamak istemiyorum. Perşembeyi düşünüyoruz. Tarihi bir olay yaşamak istiyoruz. Oyuncularıma söyledim, kazansalar da kaybetseler de onlarla gurur duyacağım. Taraftarımızın bize destek olmasını bekliyoruz. Herkes doğru işler yapmalı"

























Toplam Okunma Sayısı : 1605

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com