Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
21.02.2011
Trabzon 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapıyor


Trabzon 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapıyor

World Cup UMB/CEB 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası’nda eleme gruplarının ardından 32 sporcunun oluşturacağı final grubu müsabakaları bugün Novotel’de düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Açılışa Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Dünya Bilardo Birliği Başkanı Jean Claude Dupont, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, sporcular, hakemler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilardo şampiyonasının Trabzon’un tanıtımına önemli katkı sağlayacağının altını çizen Vali Kızılcık, “Bu değerli turnuvanın Trabzon’da düzenlenmesini sağlayan Bilardo Federasyonumuzun değerli başkanına çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun, tatil yapabilmek için son dönemde yerli ve yabacı turistlerin tercih ettiği Trabzon’umuzun hem ulusal hem de uluslararası bazda tanıtılmasına fevkalade katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Bilardo sporunun şampiyona ile bölgemizde yaygınlaşacağını ümit ettiğini kaydeden Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Turnuva bu güzel sporun bölgemizde daha da yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu çerçevede dünyanın farklı 17 ülkesinden şehrimize teşrif eden çok değerli oyuncularımıza hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum. Yarışmaların fairplay ruhu çerçevesinde geçeceğine inanıyorum”

Trabzon’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dünya Bilardo Birliği Başkanı Jean Claude Dupont ise, "Trabzon’da bulunmaktan çok memnunum. Dünya Şampiyonasının farklı ülkelerde olmasını çok arzu ediyoruz. Bunu başarabilindiğimiz için çok mutluyuz. Buraya kadar gelen sporcuları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü de, bilardo şampiyonasına ev sahipliği yapan Trabzon’un başarılı bir şampiyona geçirdiğini belirterek, “17 ülkeden 176 sporcu müsabakalara katıldı. Dünya'da ve Avrupa'da şampiyon olmuş Türk sporcularının ilk 32'nun içine girmeleri bizim için övünç kaynağı olmuştur" şeklinde konuştu.

Dünyanın prestijli organizasyonlarının başında gelen 3 Bant Dünya Kupası 1. Ayak müsabakalarına ev sahipliği yapan Türkiye'yi finallerde; 2009 yılında gerçekleşen Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası’nda ilk sırada yer alan Tayfun Taşdemir ve Lütfi Çenet ile 2010 yılında gerçekleşen yine Milli Takımlar Dünya Şampiyonasında birinci olan Milli sporcular Adnan Yüksel ve Murat Naci Çoklu ile Milli Sporcu Savaş Bulut temsil ediyor.

Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Kolombiya, Peru, Portekiz, İsveç, Mısır, İspanya, Almanya, Japonya, Belçika, Fransa, İtalya, KKTC, Yunanistan, Hollanda, Avusturya ve Güney Kore'den sporcular katıldı.

Böyle bir şampiyonaya ilk kez ev sahipliği yapan Trabzon'da 3 gün sürecek olan final müsabakaları sonrası 20 Şubat Pazar günü final maçı yapılacak. Aynı gün düzenlenecek olan madalya ve ödül töreni ile turnuva sona erecek.

Öte yandan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dün akşam şampiyonaya katılan sporcular ve misafirlerle yemekte bir araya geldi.

 

  

Toplam Okunma Sayısı : 1705

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com