Rehber :
   
İlaçlama Hizmetleri
Beşyıldız İlaçlama Trabzon
MDPM İlaçlama
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.12.2011
Başkan Yalçın"dan açıklama "Yeni düzenlemeyle birlikte karşılıksız çek sigorta sistemi de devreye sokulmalıdır"


“Yeni düzenlemeyle birlikte karşılıksız çek sigorta sistemi de devreye sokulmalıdır”

 

TSİAD BaşkaYalçın Orhan, hazırlık aşamasında olan Çek Yasası ile ilgili olarak “Borcunu ödeme güçlüğü çekenler ile mal varlığını gizleyen kişilerin birbirinden ayrıştırıldığı bir kanuni uygulamayı iş dünyası ve kamuoyu vicdaaçısından olumlu buluyoruz” dedi.

 

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu BaşkaYalçın Orhan, Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen ‘karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasına’ yönelik “Çek Yasası” taslak çalışmalarında; “Ekonomik krizlerde maddi sıkıntıya giren ve Çek Kanunu’ndaki yaptırım nedeniyle hapis cezasıyla hüküm giyen insanların bu mağduriyetlerinin çözülmesi olumlu bir yaklaşımdır. Tüm iyi niyetine rağmen çekini ödeme güçlüğü çeken bir iş adamını hapisle cezalandırmak, alacaklılaaçısından da bir fayda sağlamamaktadır. Ancak iyi niyetli kişilerle, borcunu ödemek yerine varlıklarını gizleyen kişilerin birbirinden ayrıştırıldığı bir kanuni uygulamayı iş dünyası ve kamuoyu vicdaaçısından daha olumlu buluyoruz” dedi.

 

”Karşılıksız çek sigorta sistemi geliştirilmelidir”

 

 Yalçın Orhan, yasaya yönelik önerilerini şöyle sıraladı: “Karşılıksız çek keşide edenlere getirilecek olan çek yasağı süresi, 5 yıldan daha uzun olmalıdır. Karşılıksız çek keşide edenlerin varlıklarını çek alacaklılarından gizlediği veya üçüncü şahıslara transfer ettiği durumlarda hapis cezasının yürürlükte kalması daha doğrudur. Çek yapraklarında banka sorumluluk miktarlaartırılarak ciddi bir meblağ haline getirilmeli ve bankaların çek verirken daha dikkatli davranmalarına vesile olunmalıdır”

 

TSİAD BaşkaYalçın Orhan, karşılıksız çeklere ilişkin “Karşılıksız çek sigorta sistemi” uygulamasının geliştirilmesini önerdi. Başkan Orhan, “Her bir çek yaprağı için bir sigorta bedeli keşideci tarafından ödenmelidir. Çekin kanuni yoldan tahsil edilemediği durumlarda, üst limiti 100.000 TL ile sınırlı olmak şartıyla çek bedelinin yüzde 75’i bu sigorta kapsamında ödenmelidir, bu önerdiğimiz rakamlar toplam kullanılan çek adedi ve  karşılıksız çıkanlarının oranlanmasıyla yeniden hesaplanabilir” dedi. 

Toplam Okunma Sayısı : 2242

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com