Rehber :
   
Gıda Firmaları & Ürünleri
Kahvaltı Dünyası
Bakkalım A.Ş
Fanus Organik Bal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.05.2012
Asıl Engelliler Karşılaşılan Engelleri Aşamayanlardır



    

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu asıl engellilerin karşılaşılan engelleri aşamayanlar olduğunu söyledi.

       Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Belediyesi'nin engellilerin yaşamının kolaylaştırılması için çalıştığını kaydetti.

       Trabzon Belediyesi'ne yeni kazandırılan otobüslerin engellilerin rahat hizmet alacakları biçimde dizayn edildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu kaldırımların da engellilerin kullanabilecekleri şekilde düzenlendiğini dile getirdi.

       Gümrükçüoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Engelli olmak, kapalı kapılar ardında yaşamak anlamına gelmemeli, herkes eşit şartlarda kaliteli hayat imkânlarına erişebilmelidir. Engelliler toplumumuz bir parçası ve vazgeçilmezidir. Engellilerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Trabzon Belediyesi olarak azami özen göstermekteyiz. Engellilerimiz için sinema ve tiyatro etkinlikleri yaptığımız gibi sportif organizasyonlar da imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Belediye olarak engellilerimizin kullanımı için yaklaşık 500 adet akülü engelli arabası, tekerlekli sandalye ve çeşitli engelli aparatı yardımında bulunduk. Son olarak belediyemize aldığımız 20 otobüste engellilerin otobüse rahat binip inebilmeleri için engelli rampaları bulunmaktadır. Ayrıca otobüslerin içerisinde engellilerin araçlarıyla rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için bölgeler bulunmaktadır. Belediye olarak bundan sonra alacağımız her toplu taşıma aracında mutlaka engellilerin rahat kullanımı öncelikli şartlar arasında yer alacaktır. Ayrıca şehir içindeki kaldırımlarımızı engellilerin rahat kullanabilecekleri seviyeye getirdik. Engelliler için çeşitli meslek edindirme kursları düzenledik. Çalışmalarımız aynı anlayış ve ciddiyetle devam edecektir" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 1176

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com