Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
26.11.2012
Doğu Karadeniz'de turizm yatırımcılarına projeler hazırlanıyor


 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bölgede turizm yatırımlarının gelişmesine büyük önem verdiklerini belirterek bu amaçla hazırlanan Her Mevsim Karadeniz projesinin önemli bir çalışma olacağını söyledi.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Trabzon ve Rize illerinde belirlenen bölgelerin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, bölgede eksikliği duyulan kış turizminin canlandırılması ve buna yönelik ulusal ve uluslararası yatırımların artmasını sağlamak amacıyla alt yapı araştırma faaliyetlerini yürütmek ve bölgenin her mevsim turizmine açık olduğunu tanıtım faaliyetleri ile turizm aktörlerine duyurmayı amaçlayan ‘Her Mevsim Karadeniz’ projesinin protokolü, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Hakan Gürhan ve ihaleyi kazanan Ankon Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Müderrisoğlu tarafından imzalandı.
 
Başkan Hacısalihoğlu; “Bölgemizdeki turizm alanları tespit edilecek ve turizm yatırımlarının neler olabileceğiyle ilgili fizibilite raporu hazırlanacak”
 
Projenin, Trabzon ve Rize’de yapılacak turizm yatırımları için çok önemli bir fizibilite çalışması olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Her Mevsim Karadeniz projesi bölgemizde yatırım yapılabilecek yerlerin araştırılmasını içeriyor. Ovit, Uzungöl, Sera Gölü ve Haçka Yaylası’ndaki turizm alanlarının tespiti ve bu bölgelerde yapılabilecek turizm yatırımlarının neler olabileceği gibi geniş kapsamlı bir fizibilite raporu hazırlanacak. Burada özellikle odaklandığımız konulardan bir tanesi de kış turizminin geliştirilmesine yönelik yatırım imkanlarının neler olabileceği ve yine kış sporları paralelinde bölgede hangi projelerin harekete geçirilmesidir” dedi. 
 
18 ay süreli projenin ve 400 bin TL maliyeti bulunduğunu kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, “Yapılacak geniş kapsamlı projelerle yatırımcılara hazır projeleri sunmuş olacağız. Daha sonra da bölgemize yatırımcıları davet edeceğiz. Projenin maliyeti 400 bin TL civarında. Umarız bu rakamlarla projeleri istediğimiz şekilde tamamlamış oluruz” diye konuştu.
 
Başkan Hacısalihoğlu, projeyi kazanan firmanın uluslararası tecrübelerini de katarak başarılı bir çalışma yapacağını umduğunu dile getirerek projenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
 
Projeyi alan Ankon Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Müderrisoğlu da bölge turizmi açısından önemli bir projeyi, uluslar arası tecrübelerini de katarak başarılı bir şekilde tamamlamayı planladıklarını dile getirerek şunları ifade etti:
 
“Hem bölge hem de Trabzon için son derece önemli olan bu projede, uluslar arası tecrübemizi de işin içine katarak son derece kapsamlı ve gerek ulusal ve gerekse uluslar arası yatırımcıların buraya çekilmesi için, uluslar arası standartlarda çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. İnşallah bölgeye güzel katkıların bir parçası olmak istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz ve projedeki güveniniz için de teşekkür ediyoruz.”
Toplam Okunma Sayısı : 1213

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com