Rehber :
   
Konfeksiyon
Can Modaevi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
01.05.2014
Ülkemizde Ve İlimizde Yaşanan Değişim Ve Dönüşümü Of İlçemiz De En Güzel Şekilde Yaşamaktadır


Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi ve İlve Yeşilyurt Kız Yurdu Of’ta Törenle Eğitim-Öğretime Açıldı


 
     Hayırsever işadamı Cemal Yeşilyurt ve kardeşleri tarafından babaları merhum Ali ve anneleri İlve Yeşilyurt adına yaptırılan okul törenle eğitim-öğretime açıldı. Of ilçesinde gerçekleştirilen açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Eski Bakanlardan AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Kürşat Tüzmen, Suat Kılıç, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Teknik Direktör Hami Mandıralı, Yeşilyurt ailesinin fertleri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, rektörler, bürokratlar, işadamları ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
 
     Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Ülkemizin ve milletimizin geleceğine yapılan bu yatırımı çok anlamlı ve önemli buluyorum. Hayırsever işadamımız Cemal Yeşilyurt bu gün bize Karadeniz insanının sıcaklığını, samimiyetini ve içtenliğini ve bunun yanında azmini, kararlılığını ve çalışkanlığını anlattı. Bu gerçeği bu coğrafyanın insanı defalarca yaşadı ve yaşıyor. Bu çok güzel ve anlamlı yatırım için hayırsever Yeşilyurt ailemize teşekkür ediyorum” dedi.
 
     Of ilçesinde yürütülmekte olan çalışmalara da değinen Vali, “Of’ta spor sahasının yeriyle ilgili süreç tamamlandı. En kısa zamanda yeni futbol sahamızın yapımına ve onun yerine yapılacak olan devlet hastanemizin inşaatına başlayacağız. Hükümet konağımızın inşaatıyla ilgili yer konusu son aşamadadır, onu da en kısa sürede başlatacağız. Bunların yanında hem kapalı yüzme havuzunun hem de gençlik merkezimizin yer konusunu çözüp standını vereceğiz. 24 derslikli bir okulumuzun inşaatı ile 36 derslikli imam hatip okulumuzun zemin etüdü devam ediyor. Tüm bunlarla beraber hayırseverlerimizin de desteğiyle Türkiye’nin ve Trabzon’un yaşadığı bu dönüşümü Of ilçemiz de daha fazla hissedip yaşayacaktır. Tüm bu yatırımlar için emeği geçen başta Başbakanımıza, bakanlarımıza, valilerimize, milletvekillerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
     AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, “İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla hizmet edendir. Yeşilyurt ailesi babaları ve anneleri adına yaptırdıkları okullarla dünyada ölmez bir eser bıraktı. Önemli olan da zaten budur. Hayır işlerinde her zaman öncü olmalıyız” diye konuştu.
 
     Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç ise, Of ilçesinde yapılan bu okulun ismini orada okuyan öğrencilerin dünyaya duyuracağını belirterek, “Yeşilyurt ailesi hayır işlerinde her zaman öncü olmuştur. Ne zaman bir hayır işi için yanlarına gitsek hiçbir zaman elimiz boş dönmedik. Bu okulumuz da bunlardan birisidir. Burada okuyan öğrencilerimizden isteğim bu okulun ismini önemli başarılarla dünyaya duyurmaktır” dedi.
 
     Eski bakanlardan Kürşat Tüzmen ise, dünyada en güzel şeyin gelecek nesillere yatırım yapmak olduğunu vurguladı.

     Milletvekili Safiye Seymenoğlu da, devletin önemli yatırımlar yaptığını ancak hayırseverlerin yaptığı yatırımların çok daha anlamlı olduğunun altını çizdi.

     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Yeşilyurt ailesinin sadece eğitim alanında değil diğer alanlarda da önemli hayır işlerinin bulunduğuna dikkati çekerek, “Burada okuyacak olan çocuklarımız Ali Şeşilyurt ve eşi İlve Yeşilyurt isimlerini hayırla anacaklar” dedi.

     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu eserler para kazanmak için değil, gönül kazanmak için ortaya konmaktadır. Herkes bir gün taşıdığı serveti makamı terk edecektir. Yalnız hayır işleyenler bıraktıkları eserlerle kıyamete kadar anılacaklardır” diye konuştu.
 
     Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, Türkiye’nin her alanda ilerlediğini belirterek, “Ülkemizin geleceğine yapılan bu yatırımı çok anlamlı buluyorum. Yeşilyurt ailesine teşekkür ediyor, merhum Ali ve İlve Yeşilyurt’a da rahmet diliyorum” dedi.
 
    Hayırsever İşadamı Cemal Yeşilyurt da yaptığı konuşmasında, “Bütün bu hayır yatırımlarını Oflu hemşehrilerimizden aldığımız güçle yapıyoruz. Biz doğduğumuz ve doyduğumuz toprakları asla unutmayız. Of ilçemize yapacaklarımız bitmedi. Yeter ki burada okuyan çocuklarımız başarılı olsunlar. Onlara şunu söylemek istiyorum. Bizi daima arkanızda bilin ve ona göre okuyun. Gelin Samsun’da meslek yüksekokulumuzda okuyun sizlere iş garantisi de veriyorum” diye ifadede bulundu.

     Törende Vali Öz, katkılarından dolayı Yeşilyurt ailesine plaket takdim etti. Yapılan konuşmaların ardından Vali ve beraberindekiler dualarla okulun açılışını gerçekleştirdi. Vali Öz, beraberindekilerle okuldaki sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

 

Toplam Okunma Sayısı : 6146

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com