Rehber :
   
Konfeksiyon
Can Modaevi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
05.07.2009
Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na Hazırlanıyor


Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na Hazırlanıyor
Trabzon 2011 yılında 49 ülkeden 10 bin sporcunun katılacağı Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, organizasyondaki başarının İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığını doğrudan etkileyeceğini söyledi.

Olimpiyatların, Karadeniz oyunları organizasyonundaki başarı sebebiyle Trabzon'a alındığını belirten Atalay, 'Bütün Doğu Karadeniz, oyunlarda çok hareketli günler yaşadı. Hem tesislerimizi test ettik, hem de bölge halkının sporu ne kadar sevdiğini gördük. Her maçta tribünler tıklım tıklım doldu. Dünyaya bu bölgenin en sıcak mesajlarını gönderdik. Çok tartışılan ülkeleri kan davamız olduğunu düşündüğümüz Ermenistan ve Yunanistan'ı ağırladık. Hiç kimsenin burnu kanamadı. 
Trabzon üzerinde meydana getirilen olaylar arkada kaldı. Kolbastı'ya serseri oyunu dedirtenlerin yanıldığını gösterdik' dedi.

Rusya destek verdi

Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının Trabzon'a alınmasında Rusya'nın büyük desteği olduğunu vurgulayan Atalay, 'Oyunlarda başarımızı herkes gördü. Şimdi daha rahat hareket ediyoruz. Bu oyunlarda sporda bir dünya devi olan Rusya'yı ağırladık, Yunanistan inanılmaz mesafe aldı, Ukrayna ve Romanya olimpiyatlarda en fazla madalya kazanan ülkeler. Biz Gençlik oyunlarında bu ülkeleri geride bıraktık. 2020 İstanbul Olimpiyatları için de 2011 çok önemlidir' şeklinde konuştu.

50 bin kişilik stad yapılacak

Atalay , Trabzona, basketbol salonu, yeni bir yüzme havuzu, büyük bir medya merkezi, çeşitli ilçelerde salonlar yapacaklarını, Avni Aker'i atletizm stadına çevireceklerini Açılış-kapanış seromonisi için yeni bir stad inşa edeceklerini vurguladı. Avni Aker'in müze stadyum olmasının uygun olacağını ifade eden Ataylay, 'Avni Aker'in yıkılmasına 60 trilyon para gider. Biz Trabzon'a Ali Sami Yen Projesi gibi, Antalya ve Kayseri gibi yeni bir stat istiyoruz. Çevresinde bağlantılı sosyal ve ticari tesisler de olmalı. Kulübe, belediyeye ve kurumlara yük olmadan bunu yapmak istiyoruz. Akyazı Projesi'ni destekliyorum. Yeni otel, ticari alanlar, eğlence ve ulaşım merkezleri, ağırlama yerleri olacak. Karadeniz'in pek çok yerinin sırf eğlenme ve birkaç gün geçirmek için gelmelerini sağlayabilicek bir stat olsun istiyoruz. Yine Barcelona'lar, Liverpool'lar gelecek. Akyazı'nın hayal olmadığına inanıyorum. Başbakanımızın talimatıyla Trabzon'a en az 33 bin kişilik, ama belki Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alabileceğimizi de hesaba katarak 50 bin kişilik kapalı bir stada kavuşmak istiyoruz' dedi.

Olimpiyatlar gelişime katkı yapar

Olimpiyatların Trabzon'a ve Karadeniz'e çok şey kazandıracağın ifade eden Atalay " Olimpiyatlarla dünyaya kendimizi tanıtırız. Yemeklerimiz, mütiflerimiz, kılık-kıyafetimiz, müziğimiz dünyaya pazarlayacağımız çok şeyimiz var. Dağıızı, denizimizi turizme açacağız. Trabzon olimpiyat oyunları için baştan sona elden geçirilecek. Badanasız ev kalmayacak, dar sokaklar ortadan kaldırılacak. Avrupa ülkelerine direkt havayolu seferleri konulacak' şeklinde konuştu.

Olimpiyatların istihdama, insan yetiştirmeye ve turizme büyük katkısının olduğunu hatırlatan Atalay, 'Turizm Bakanlığımız bütün bütçesini dünyaya açsa, bizim getirdiğimiz kadar turist getiremez. Formula'yı getirdik. Dünya'nın tamamı bunları izliyor. Şampiyonlar Ligi finalini milyarlar izledi. Universiad, Oyunlar, Ermenistan hepsi buraya geldi. Gidip uzak Akdeniz ülkelerinde tatil yapacaklarına Trabzon'a gelsinler; bunda ne var? Uzaydan kimseyi getirmeyeceğiz, yapılacak yeni merkezlerde Trabzon'daki insanlar çalışacak" dedi.

Erdener okçuluğun tepesinde

Dünya Okculuk Federasyonu Başkanı olan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener ise, 28 dalda sporcuların yarışacağı olimpiyatların çok pençereli bir perspektifi olduğunu, Trabzon'un 2011'de 10 bin sporcu ve idareci kitlesini ağırlayacağını Erzurum'daki Kış Olimpiyatları ve Trabzon'daki Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının bir ilk olduğunu vurguladı.

Toplam Okunma Sayısı : 2154

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com